'' ΧΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ '' . Μιχάλη Γ. Καριάμη

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013


ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΣΤΗΤΟΣ

Την Παρασκευή 6/2, γύρω στις εννέα το πρωί, η προτομή του Κώστα Περρίκου, έχει τοποθετηθεί και πάλι στη βάση της. Έτσι χάρη, στην ευεργετική αποφασιστικότητα, του κ.Γιώργου Μπαχά, οι περαστικοί της οδού Πατησίων θα διασταυρώνουν τη ματιά τους, με αυτή του περήφανου Χιώτη Σταυραετού
O μεγάλος δάσκαλος κ. Μιχάλης Κάσσης τα κατάφερε εμπρόθεσμα !
Δονούμενος από χαρά, ο Χιώτης εκδότης, έκανε γνωστό το γεγονός στα μέλη της αγωνιούσας επιτροπής η οποία έβλεπε τον χρόνο να τρέχει ασταμάτητα προς την καταλυτική ημερομηνία της όγδοης, οπότε και η ημέρα τιμής και μνήμης τουΚαλλιμασιώτη ήρωα.
Αυτές τις χαρούμενες στιγμές για όλους τους Χιώτες, πέρα από τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη προς το πρόσωπο του ταπεινού ευεργέτη μας, ένα εξίσου μεγάλο ευχαριστώ ταιριάζει στον Δήμο Αθηναίων και τους ανθρώπους του οι οποίοι παρά το βεβαρημένο και τις δυσκολίες των ημερών προσέφεραν κάθε δυνατή αρωγή και βοήθεια ώστε το όραμα να γίνει πραγματικότητα.
Οι αποτελούντες την άτυπη επιτροπή «Φίλοι του Περρίκου». Η Χιακή παροικία Αττικήςκαι σύσσωμοι όλοι οι Χιώτες απευθύνουν ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Αντιδήμαρχο Αθηναίων κ. Χρόνη Ακριτίδη. Στην αρχιτέκτονα κ. Αντωνοπούλου, υπεύθυνη του Δήμου για τις προτομές. Καθώς και την υπεύθυνη του γραφείου δημοσίων σχέσεων κ.Φρόσω Ζαγορίτη, για το έμπρακτο ενδιαφέρον τους και τη βοήθεια τους ώστε πέρα από την τοποθέτηση θα μεριμνήσουν για μια ακόμα φορά για τον καθαρισμό και τον ευπρεπισμό του χώρου.
Όπως έκανε γνωστό, ο κ. Γιώργος Μπαχάς, σε ένδειξη ευχαριστίας και αβροφροσύνης, το Πανελλήνια γνωστό περιοδικό «NEMECIS», το οποίο εκδίδει , στο επόμενο τεύχος του, θα φιλοξενεί τον Δήμαρχο Αθηναίων, η συνέντευξη του οποίου θα περιλαμβάνει και το θέμα της προτομής του Κ. Περρίκου. Επίσης το εξώφυλλο του περιοδικού θα έχει φωτογραφία του κ. Νικήτα Κακλαμάνη.
Ειλικρινά, είναι όλοι τους άξιοι συγχαρητηρίων.
Ας βρεθούμε λοιπόν το μεσημέρι της Κυριακής όλοι κοντά τους, στον τόπο του μνημείου και της τιμής.
Ένα ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ από τα στόματα όλων μας και ένα θερμό χειροκρότημα δεν στοιχίζει τίποτα για μας
Η αναγνώριση όμως των κόπων τους, είναι η καλύτερη πληρωμή για αυτούς.
Το αξίζουν


Για την επιτροπή

Ταπεινά


Μιχάλης Γ. Καριάμης

ΤΕΤΆΡΤΗ, 4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΊΟΥ 2009


Πανχιακό προσκλητήριο για την Κυριακή 8 του Φλεβάρη!

ΠΑΝΧΙΑΚΟ ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ
Η ημέρα μνήμης του Κώστα Περρίκου, έφθασε !
Η Κυριακή της 8 του Φλεβάρη, δεν είναι πια πολύ μακριά.
Λίγες μέρες ή καλύτερα λίγες ώρες μας χωρίζουν από αυτή τη σημαδιακή ημέρα.
Σύμφωνα με διαβεβαιώσεις του κ. Μιχάλη Κάσση, σήμερα το απόγευμα (4/2) η νέα προτομή του Χιώτη πατριώτη, θα επανατοποθετηθεί στη βάση της.
To έντυπο υλικό, που θα διανεμηθεί είναι έτοιμο.
Οι προσκλήσεις έχουν ταχυδρομηθεί. Καθημερινά, μια ομάδα ανθρώπων καλεί και ενημερώνει τηλεφωνικώς τους συμπατριώτες μας της Αττικής για την εκδήλωση, με την παράκληση και αυτοί να ενημερώνουν τους φίλους τους, ώστε να μη λείψει κανένας από τη μάζωξη.
Στη Χίο, ετοιμάζουν τις αποσκευές τους. Εάν όσοι έχουν υποσχεθεί ότι θα έλθουν για την περίσταση στην Αθήνα κάνουν πράξη τα λεγόμενα τους,,,, τότε πάει η η Χιός θα αδειάσει !
Δυστυχώς, απρόβλεπτες καταστάσεις, παρά τη θέληση μας και πέρα των δυνάμεων μας, μας υποχρεώνουν να μη κάνουμε πράξη όσα είχαμε σκεφθεί και θέλαμε. να κάνουμε. Όμως όλα θα πάνε καλά
Μη το σκέπτεσθε !. Μικρός ο κόπος και η θυσία του καθενός μας. Λίγες ώρες από το μεσημέρι της Κυριακής θα χαρίσουμε στον εαυτό μας ώστε να δούμε συμπατριώτες - συγγενείς – συμμαθητές και φίλους που πιθανόν έχουμε χρόνια ν΄ ανταμώσουμε
Παράλληλα με την τέρψη μας, θα εκτελούμε και το καθήκον μας στη πατρίδα αποδεικνύοντας ότι τιμάμε και δε ξεχνάμε.
Επειδή όμως όλα τα ωραία και οι παράτες έχουν ένα τέλος…… η άτυπη επιτροπή των «Φίλων του Περρίκου» σκέφθηκε να μη σταματήσει εδώ, αλλά με τη βοήθεια όλων μας ίσως μπορούσαμε να προχωρούσαμε στην έκδοση ενός βιβλίου ώστε όλοι μας και τα παιδιά μας να μάθουν για το πραγματικά τεράστιο μέγεθος και τις άγνωστες πτυχές αυτού του «Ατρόμητου Ήρωα - Πανανθρώπινου Οραματιστή- και Προάγγελου της Ευρωπαϊκής Ένωσης »
Αδέλφια πιστέψτε το. Εάν όλοι μαζί ενώσουμε τις ισχνές μας δυνάμεις, μπορούμε να κάνουμε πολλά.
Μας πρέπει και το αξίζουμε. Ας τολμήσουμε. Θέληση μόνο να υπάρχει. !
Πιστεύουμε η προσέλευση των συμπατριωτών μας να είναι μεγάλη.
Ελπίζουμε στο αδιαχώρητο
Καλή αντάμωση αδέρφια το μεσημέρι στις οχτώ του Φλεβάρη.
Υποχρέωση όλης της Χιώτικης παροικίας, εκείνη τη μέρα να βρεθεί στη γωνία Πατησίων και Γλάδστωνος. γιατί, εκεί θα χτυπά η καρδιά της Χιός.

Ταπεινά

Μιχάλης Γ. Καριάμης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου