'' ΧΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ '' . Μιχάλη Γ. Καριάμη

Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

ΑΛΗΘΙΝΑ








Αληθινά


26/5/2010





Αδέλφια γεια σας, έφυγαν οι μισθοί, ήρθε το ασφαλιστικό.

Και το πρόβλημα δεν είναι σε τι έφταιξαν όλοι όσοι πληρώνουν ΤΙΠΟΤΑ με κάτι λεπτομέρειες…
Μια ζωή λαμογιά, το κεφάλι σκυμμένο, έρποντας και γλείφοντας για ένα γερό κομπόδεμα και μια θέση στο δημόσιο.
Ε, σε διάστημα μιας δεκαετίας το κομπόδεμα έγινε… χρηματιστήριο (το ξεχάσαμε;), άρα «αέρα-πατέρα» και η θέση στο δημόσιο έγινε «αέρας κοπανιστός». Συνεπώς, η λεπτομέρεια είναι ότι οι εκλεκτοί (κανείς δε… φύτρωσε) πήραν πίσω ό,τι οι άλλοι νόμιζαν ότι τους χάρισαν.

Ο επόμενος προβληματισμός δικός σας.

Γράφει, για παράδειγμα, ο καπετάνιος Μιχάλης Καριάμης προς τους 300 της Βουλής:«Φίλες και φίλοι μου,
Αυτές τις δύσκολες ώρες και τους χαλεπούς καιρούς που βιώνει όλος ο κόσμος, είναι πρόκληση να ακούς από τα ΜΜΕ, προκλητικούς διορισμούς στη Βουλή, οι οποίοι προκαλούν το δημόσιο αίσθημα. Η φιλόξενη σελίδα σας είχε πάντα ανοιχτή την αγκαλιά της για κείμενά μου σε θέματα πολιτισμού. Ανήκω εκ πεποιθήσεως σε αυτούς που δεν παρακαλούν ούτε προσκυνούν και δεν κρύβουν το πρόσωπο και τα λόγια τους έναντι των ισχυρών ή εκάστοτε κυβερνώντων. Στο άκουσμα της επαίσχυντου πράξης διορισμού, προσωπικού της Βουλής, γεμάτος αγανάκτηση απευθύνομαι δημόσια μέσω των σελίδων σας και στους 300 εκπροσώπους μας αναφέροντάς τους:
«Αγαπητοί εκπρόσωποι του λαού μας,
Μέσα στην καταιγίδα των απολύσεων και τη λαίλαπα της προοδευτικά αυξανόμενης ανεργίας, είναι αναίσχυντο να διορίζονται από το παράθυρο, στη Βουλή, 230 άτομα, εκλεκτοί πολιτικών κομμάτων με προϋπηρεσία από έξι ημερών ή ενός μήνα. Απαξιώνεστε μόνοι σας. Προκαλείτε με τις αποφάσεις σας.
Εμείς, οι μόνοι που πληρώνουμε, χωρίς να φταίξουμε, απαιτούμε αξιοκρατία, διαφωνία και δικαιοσύνη!!!».
Σαν συνταξιούχος Πλοίαρχος Ε. Ν. σας γνωρίζω ότι μόλις πριν πολύ λίγα χρόνια καταφέραμε να πάρουμε σαν σύνταξη το 70 % του βασικού μισθού μας. Τώρα μας τιμωρούν γιατί προσφέραμε με κάθε τρόπο σε αυτόν τον τόπο. Ρωτάω ΓΙΑΤΙ; Ξέρουν αυτοί οι οποίοι αποφασίζουν τις τύχες μας, με τι Κόπους, Βάσανα, Καημούς, Κινδύνους, Στερήσεις και Δάκρυ βγαίνει το ψωμί του Ναυτικού ή και του κάθε εργαζόμενου; Αλήθεια! Πόσες εργατοώρες εργασίας κοσμούν τα βιογραφικά των επιφανών Βουλευτών μας; Γνωρίζοντας ότι δε θα πάρω απάντηση τους προτρέπω να μην προκαλούν! Φτάνει πια. Μας κούρασαν οι φταίχτες της κατάντιας μας!».


Μιχάλη, μέχρι να σου απαντήσουν οι 300… άλλος προβληματισμός απ’ τη συμπατριώτισσά μας Μαρία Αυγουστίδη:




«Εδώ και πολλά χρόνια αναρωτιέμαι τι είναι η παγκοσμιοποίηση; Τώρα σχεδόν κατάλαβα ότι μάλλον σημαίνει πως όλοι οι λαοί θα ζούμε κάτω από τις ίδιες συνθήκες πείνας.
Παγκοσμιοποίηση στην πείνα και στην αθλιότητα λοιπόν.
Οι εικόνες από την Αφρική λίγο - λίγο θα γίνουν εικόνες από την πραγματικότητά μας.
Κάθε μέρα από το πρωί έως το βράδυ όλες οι εκπομπές ασχολούνται με το μέγεθος του οικονομικού προβλήματος της χώρας μας. Κάθε μέρα παίρνονται αποφάσεις για εμάς ερήμην μας.
Κάθε μέρα μάς παίρνουν και κάτι. Και εμείς σ’ αυτόν τον τόπο τι κάνουμε; Απλά καθόμαστε στον καναπέ μας και περιμένουμε στωικά να ακούσουμε τα επόμενα μέτρα που θα πάρουν εις βάρος μας.
Ο τρίτος νόμος του Νεύτωνα είναι σαφής: όπου υπάρχει δράση υπάρχει και αντίδραση. Και εδώ δεν υπάρχει αντίδραση. ΓΙΑΤΙ;
Κάποιοι αποφάσισαν για εμάς ότι οι μισθοί μας είναι πολύ μεγάλοι και πρέπει να μειωθούν. Έχουν πάρει αυτοί δάνειο για να φτιάξουν ένα σπίτι, να αγοράσουν ένα αυτοκίνητο; Αναρωτήθηκαν τι θα πει μηνιαία περικοπή 200 € για μια πενταμελή οικογένεια;
Όχι, γιατί αυτοί έχουν ξεχάσει πόσα σπίτια έχουν φτιάξει με τα λεφτά που μας κλέψανε.
Κάποιοι αποφάσισαν ότι αντέχουμε να δουλεύουμε έως τα 70 μας. Εμάς μας ρώτησαν;
Όχι, βέβαια, γιατί αυτοί δεν έχουν δουλέψει ποτέ όπως εμείς. Αυτοί δουλειά θεωρούν το πώς κάθε μέρα θα κάνουν κομπίνες έτσι ώστε να καταχράζονται το δημόσιο χρήμα.
Αποφάσισαν ότι οι γονείς, αυτοί οι άνθρωποι που δούλεψαν σαν «σκυλιά» για να μας μεγαλώσουν σε ένα καλύτερο κόσμο, μπορούν να ζήσουν με ψίχουλα. Άραγε, και οι γονείς τους ζουν με σύνταξη 600 €;
Αποφάσισαν ακόμη και για τα παιδιά μας Τα δικά μας παιδιά. Αποφάσισαν ότι δεν πρέπει να κάνουν όνειρα, να μην έχουν μέλλον. Άραγε, τα παιδιά τους όταν κάνουν διακοπές στα πολυτελή τους σκάφη κάνουν όνειρα για το μέλλον τους;
Όλοι εμείς δε φταίμε. Όλοι εμείς δεν κλέψαμε, δεν καταχραστήκαμε. Όλοι εμείς όμως θα υποφέρουμε. Και όλοι αυτοί που κατά κόσμο είναι διακεκριμένοι πολιτικοί και τραπεζίτες, θα συνεχίσουν να μας παίρνουν κάθε μέρα και περισσότερα.
Ας μην περιμένουμε να τα χάσουμε όλα.
Το Ελληνικό Έθνος έχει περάσει δια πυρός και σιδήρου σε όλα τα χρόνια της ιστορίας του. Σε όλες τις περιπτώσεις υπήρχαν αγωνιστές που έχασαν τις περιουσίες τους και τη ζωή τους στο όνομα του αγώνα και της ελευθερίας, για να ζήσουν καλύτερα οι επόμενες γενιές. Οι επόμενες γενιές είμαστε εμείς. Αυτοί θυσιάστηκαν για τους πολλούς, ενώ τώρα στα «καλύτερα χρόνια» όλοι ζούμε για το εγώ μας.
Είμαστε ήδη ελεύθεροι πολιορκημένοι και πρέπει να ενωθούμε για μια ηρωική έξοδο για να συνεχίσουμε και τα επόμενα χρόνια να λεγόμαστε Έλληνες».








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου