'' ΧΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ '' . Μιχάλη Γ. Καριάμη

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

ΣΤΟΝ .. «ΑΥΛΟΓΥΡΟ» ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΩΝ ΚΟΥΡΟΥΝΙΩΤΩΝ - ΕΓΡΗΡΟΓΙΑΝΩΝ


ΑΛΗΘΕΙΑ / ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΡΘΡΟΥ:




15/01/2009





Στον... «αυλόγυρο» της πίτας των Κουρουνιωτών - Εγρηγοριανών της Αθήνας


Για μια ακόμα φορά, το ξενοδοχείο CORAL, της παραλιακής, γέμισε από τις ψυχές των Κουρουνιωτών – Εγρηγοριανών της Αττικής.

Το μεσημέρι της Κυριακής, σε μια προσεγμένη εκδήλωση, έλαβαν χώρα η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του συλλόγου. Η παρουσίαση του δεύτερου τόμου «6 ΧΡΟΝΙΑ ‘’ΑΥΛΟΓΥΡΟΣ’’» και η βράβευση των μαθητών οι οποίοι εισήχθησαν σε ανώτατα πνευματικά ιδρύματα.
Σε μια κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων, όσοι τυχεροί παραβρέθηκαν, κοινώνησαν της δωρεάς «αρμονίας του λόγου», από δυο πανάξια τέκνα του μυροβόλου νησιού μας.
Η διακεκριμένη και καταξιωμένη συγγραφεύς, κ. Πόπη Στεφάνου – Χαλκιά, στην οποία τόσα πολλά οφείλουν τα γράμματα, και όχι μόνον, της Χίου, με την ομιλία της, χάρισε αξέχαστες στιγμές στο ακροατήριο το οποίο κυριολεκτικά κρεμόταν από τα χείλη της.
Γνωστό, σε όσους την γνωρίζουν, ότι τυγχάνει μια από τους καλύτερους χειριστές της ελληνικής γλώσσας.
Γνωστό, ότι ζητά πάντα το απόλυτα τεκμηριωμένο και το τέλειο. Έτσι μάγεψε το κοινό, με την απαλότητα, τη γλυκύτητα και τον ειρμό σκέψης και λόγου.
Ο ξεχωριστός νομικός, από την Παρπαριά, κ. Κώστας Ψυλλίδης – Ψυλλής έδωσε ρεσιτάλ δυναμικής ρητορικής δεινότητας. Στην κυριολεξία ξεσήκωνε το κοινό με κάθε λέξη, με κάθε φράση.
Προς τιμή και των δύο ομιλητών, δεν είπαν λόγια ξερά ή βαρύγδουπα πλάνα.
Έδειξαν με τις εργασίες τους ότι γνώριζαν καλά αυτό το οποίο παρουσίαζαν και προσέφεραν στον κόσμο. Ανέλυσαν και πρόβαλαν τον ‘’ΑΥΛΟΓΥΡΟ’’, το καλύτερο έντυπο του Αιγαίου, στο είδος του, θα έλεγα σελίδα- σελίδα.
Αναφέρθηκαν στους συντελεστές της έκδοσης άτομο– άτομο.
Όλα αυτά φανερώνουν σοβαρή σε βάθος ανάγνωση και κοπιαστική έρευνα σε βάθος εξαετίας. Φόρτισαν τους παρευρισκόμενους συγκινησιακά αρκετές φορές.
Μίλησαν για το χθες στα χωριά μας. Για το σήμερα των συγκροτούμενων Αθηνών – Πειραιά και περιχώρων. Για το αύριο σε κοινωνία παγκοσμιοποίησης.
Τόνισαν τη σημασία της έκδοσης, στη διάσωση εθίμων. αναμνήσεων. παραδόσεων· Προσώπων· τραγουδιών και πάσης φύσεως ιστορικών στιγμών και καταστάσεων.
Ήταν από τις λίγες φορές που όταν σταμάτησε η παρουσίαση... το κοινό, φανερά, δυσανασχέτησε!
Ακολούθως, ο «πατέρας» του «Αυλόγυρου» κ. Πέτρος Μοσχούρης, έκανε μια απόλυτα σεμνή και δίκαιη αναφορά σε όλους τους συντελεστές της επιτυχίας αυτού του ζηλευτού εντύπου. Δεν ξέχασε να αναφέρει κανένα για τη δεκατετραετή αδιάλειπτη προσφορά τους.
Όλοι οι ομιλητές και η συντονίστρια της εκδήλωσης κ. Βαρβάρα Λιάπη εισέπραξαν θερμά χειροκροτήματα. Απόδειξη της χαράς και της ικανοποίησης του κόσμου.
Ακολούθησε η βράβευση των νεοεισαχθέντων στα Α.Ε.Ι και η κοπή της πίτας.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: Ο πολιτευτής κ. Κ. Τριαντάφυλλος, o Ταξίαρχος Ευάγγελος Σπανός, o β΄Αντ/δρος της ΟΧΣΑ κ. Στ. Μιχαλάκης, o Πρόεδρος των Καλλιμασιωτών Αττικής κ. Αιμ. Ευαγγελινός, o Πρόεδρος του ΝΑΥ.ΣΥ.ΚΟ Μιχ. Καριάμης, o Πρόεδρος Κουρουνίων Ευβοίας o Δημοσιογράφος Γιάννης Μιχαλάκης κ.α.
Συγκινητική η παρουσία της κ. Πόπης Βοριά.




Μιχάλης Γ. Καριάμης














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου