'' ΧΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ '' . Μιχάλη Γ. Καριάμη

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΠΡΩΤΙΑ








Τιμητική πρωτά για το μαθητή Γιάννη Μικέ Τώρα




Τρ 11/5/2010 
                                              


Στην αίθουσα εκδηλώσεων «Αντώνης Τρίτσης», του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Αθηναίων, έλαβε χώρα μια σεμνή εκδήλωση στην οποία βραβεύθηκαν μαθητές από όλα τα Γενικά Λύκεια και τα ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ, όλης της Ελλάδας.
Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα της "Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων και Ομάδων Εθελοντών Αιμοδοτών" και έγινε με την ευκαιρία της 4ης Πανελλ. Σχολικής Γιορτής Εθελοντικής Αιμοδοσίας 2009-2010.
Οι διακριθέντες μαθητές διαγωνίσθηκαν στη έκθεση με θέμα «Εθελοντική Αιμοδοσία : Είναι ωραία να έχεις προτεραιότητα» καθώς και σε σχεδιασμό θεματική αφίσας . Την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό του κ. Νικ. Χωριατέλλη, πρόεδρου της ομοσπονδίας. Διδάγματα ύφους, ήθους, παρουσίας και λόγου κατάθεσα ο Αντ/ρχης Αθηνών κ. Γ. Καστρινάκης και ένας πανανθρώπινος και ταπεινός ιερέας, εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος με λίγα λόγια συνέδεσε την θεία κοινωνία με τη δωρεά αίματος και οργάνων. Αλήθεια τι σημαντικό ρόλο στη κοινωνία και πόσα θα μπορούσαν στον σύγχρονο άνθρωπο να  τέτοιας υποστάσεως λευίτες. Με το υπουργείο παιδείας δια βίου μάθησης και θρησκευμάτων να λάμπει με την απουσία του έγινε η επίδοση των τιμητικών και χρηματικών βραβείων.
Τιμής ένεκεν, μια και πρώτευσε Πανελλαδικά, ο μαθητής Γιάννης Μικέ Τώρας, ανέγνωσε στο κοινό το κείμενο της έκθεσης του. Στο άκουσμα ότι το ΕΠΑΛ Καρδαμύλων Χίου, λαμβάνει τιμητική διάκριση και στον διαγωνισμό αφίσας, μια φωνή επιβράβευσης «Πάλι; Μπράβο!» πλημμύρησε την αίθουσα. Δυστυχώς ο φόβος των διαδηλώσεων έκανε αδύνατο το ταξίδι πολλών παιδιών της επαρχίας προς την Αθήνα. Φυσικά ο φόβος δεν φέρνει την άνοιξη! Κάτι που πρέπει να τονισθεί, ότι η αντιπροσωπεία συμπαράστασης, προς τον Χιώτη διαπρέψαντα, προεξαρχούσης της αδελφής του κ. Ουρανίας Τώρα – Εκατομμάτη ήταν πολυπληθείς και είχε ευμενή απήχηση σε αντίθεση με τα παιδιά των άλλων περιοχών των οποίων ούτε οι γονείς τους δεν αισθάνθηκαν την ανάγκη να τα τιμήσουν μ ε τη παρουσία τους σαν μια συμβολική επιβράβευση των κόπων τους. Καλή πρόοδο στο φτωχόπαιδο των Καρδαμύλων  που μας έδωσε την χαρά να πούμε με καμάρι ¨Η Χίος μας πρώτη στα άρμενα μα πρώτη και στα γράμματα.¨

Μιχάλης Καριάμης













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου