'' ΧΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ '' . Μιχάλη Γ. Καριάμη

Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΛΕΥΤΕΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ







Tο μήνυμα της Λευτεριάς της πατρίδας μας σήμερα






25η Μαρτίου σήμερα και το μήνυμα της Λευτεριάς είναι σήμερα επίκαιρο όσο ποτέ άλλοτε. Το Ελευθερία ή Θάνατος που για χρόνια διαπότιζε τις συνειδήσεις των προγόνων μας και ωρίμασε τις συνθήκες για την Μεγάλη Εξέγερση του Έθνους για την απελευθέρωση της πατρίδας μας επιβάλλεται να γίνει ξανά η καθημερινή προτροπή – υπόσχεση – προσευχή.

Το 1821 οι πρόγονοί μας με θάρρος και ψυχή βγήκαν στα βουνά, με την πεποίθηση ότι είναι «Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή», πήραν τα όπλα και αντιμετώπισαν ένα αριθμητικά πολλαπλάσιο εχθρό και τον νίκησαν.

Γιαυτό και σήμερα αντί για καλημέρα πρέπει να λέμε «Καλή Λευτεριά» και να προσπαθούμε να αλλάξουμε την κατάσταση και αν χρειαστεί να βγούμε στους δρόμους και να φωνάξουμε όλοι χωρίς καμία εξαίρεση να το κάνουμε. Και αν δεν φτάνει αυτό και χρειαστεί να επαναστατήσουμε και πάλι να το κάνουμε. Γιατί θέλει «Αρετή και Τόλμη η Λευτεριά» και αυτό δεν είναι ένα απλό φιλολογικό ποιητικό σχήμα αλλά μια ουσιώδεις και περήφανη προτροπή.

Η πατρίδα μας και σήμερα είναι υποδουλωμένη στους ξένους. Ο λαός μας και σήμερα ζει μια νέα, διαφορετική στην όψη αλλά με τα ίδια χαρακτηριστικά, σκλαβιά. Εχθρός μας σήμερα είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση και η πολιτική της Γερμανίας που κυριαρχεί. Στη χώρα μας, τη θέση των προεστών και των κοτσαμπάσιδων της προ του 1821 εποχής, έχει πάρει η σημερινή ολιγαρχία του πλούτου με τα τσιράκια της, τους πολιτικούς της τρικομματικής κυβέρνησης και τα παπαγαλάκια τους, τους μεγαλόσχημους δημοσιογράφους των δελτίων ειδήσεων των τηλεοπτικών καναλιών.

Το ευρώ αποδείχτηκε ότι ήταν η καταστροφή μας. Σκεφτείτε τι αξία είχαν οι 10.000 δραχμές και πόσα πράγματα αγοράζαμε πριν από 12 χρόνια; Τι όγκο είχαν ισόποσης αξίας ψώνια σε ένα καρότσι του σούπερ μάρκετ; Σήμερα τα ισοδύναμα 30 ευρώ τι αξία έχουν; Τι αγοράζεις με αυτά; Ακόμα και πριν από 5 χρόνια η αξία τους ήταν μεγαλύτερη. Σε 5 χρόνια δε, εάν συνεχιστεί αυτή η πολιτική, τα 30 ευρώ θα έχουν εξευτελιστεί ακόμα περισσότερο. 

Αμφιβάλει πια κανείς πια ότι την χώρα μας την κυβερνά η Γερμανία της Μέρκελ και του Σόιμπλε και το ΔΝΤ; Ο πρωθυπουργός, οι υπουργοί και οι βουλευτές της πλειοψηφίας έγιναν διεθνώς ρεζίλι όταν πριν της άφιξη των τροϊκανών διαλαλούσαν ότι δεν θα παρθούν νέα μέτρα ή θα παρθούν μέτρα ανακούφισης και με ένα απλό «όχι» της τρόικας έκατσαν στα αυγά τους και κάνουν ότι τους λένε αυτοί. Ο Πρόεδρος που βρίσκετε πια προς το τέλος της ζωής του και θα μπορούσε να ορθώσει το ανάστημά του και να εκφράσει τις ελπίδες του λαού μας αποδεικνύεται πολύ λίγος και πολύ κατώτερος των περιστάσεων.

Αμφιβάλει πια κανείς ότι με τα διάφορα «Μνημόνια» έχουν ξεπουλήσει την πατρίδα μας και ότι έχουν ενεχυριάσει την πολιτιστική μας παράδοση, τα νησιά μας και τον αρχαιολογικό μας πλούτο; Και όλα αυτά στο όνομα ενός χρέους που μας ανάγκασαν ή απλά μας έβαλαν να δημιουργήσουμε με την διευκόλυνση των ντόπιων υπαλλήλων τους για να αγοράσουμε τα αεροπλάνα τους, τα υποβρύχια τους, τις φρεγάτες τους. Για ένα χρέος που διογκώθηκε και με τους Ολυμπιακούς αγώνες και που έγινε για να φουσκώσουν ακόμα πιο πολύ οι τσέπες των εργολάβων και των μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών που εκμεταλλεύτηκαν την κατασκευή όλων των μεγάλων ολυμπιακών έργων. Και φωνάξαμε τότε κάποιοι και μας απαντούσαν ότι δεν θέλουμε (ποιοι εμείς) την εθνική υπερηφάνεια που απορρέει από την διοργάνωση των ολυμπιακών αγώνων (τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα).

Όμως δεν είναι μόνο το ευρώ η αιτία της καταστροφής μας. Οι ξένοι έχουν δει ότι η Ελλάδα είναι μια πλούσια χώρα σε ενεργειακά αποθέματα και θα μπορεί στο μέλλον να παίξει ένα πρωταγωνιστικό ρόλο στην παγκόσμια σκακιέρα και θέλουν αυτόν το ρόλο να τον διαχειριστούν εκείνοι αφήνοντας σε μας τα σκουπίδια τους. Το 1940 (αναγκαστικός νόμος 2220/1940 ΦΕΚ 65/Β/ 17-2-1940) με την σύμβαση Cooper πήραν αποκλειστικά την εξόρυξη και εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου που υπήρχε στο υπέδαφος της χώρας μας και των κοιτασμάτων Αλουμινίου, Βωξίτη, Λιγνίτη και άλλων ορυκτών. Τα εξόρυχναν από την χώρα μας, τα έστελνα έξω και μετά μας τα ξαναπουλούσαν στη χώρα μας ως μεταποιημένα προϊόντα. Τα αποκάλυψε αυτά το 1947 ο συμπατριώτης μας (ψαριανός από την μητέρα του) Δημήτρης Μπάσης και τον εκτέλεσαν στις 30 Μάρτη του 1952 μαζί με τον Νίκο Μπελογιάννη. Πρόσφατα πήραν έναντι πινακίου φακής τον χρυσό της Χαλκιδικής και τώρα που οι έρευνες για υδρογονάνθρακες δείχνουν ότι η χώρα μας έχει και πετρέλαιο και ουράνιο στο υπέδαφός της, θέλουν να τα πάρουν και αυτά.

Αμφιβάλει πια κανείς ότι θα πάμε ακόμα χειρότερα, ότι θα μας εξαθλιώσουν ακόμα περισσότερο προκειμένου να πετύχουν αυτό που θέλουν;

Όμως όλα αυτά πρέπει να σταματήσουν πια. Πρέπει, επιβάλλεται, με τόλμη, θάρρος και αποφασιστικότητα να τους σταματήσουμε. Οι μικροαστικές αντιλήψεις και ο φόβος του να μην χάσουμε τα ψίχουλα που μας έχουν αφήσει συρρικνώνουν καθημερινά το βιωτικό μας επίπεδο και μας οδηγούν στο περιθώριο της ζωής. Σκεφθείτε πόσο χρόνο θα είχαμε κερδίσει για την ανασυγκρότηση της χώρας μας εάν είχαμε αποχωρήσει το 2009 από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ευρώ. Πόσες αυτοκτονίες θα είχαν αποτραπεί; Μπορεί να είχαμε πάει από μόνοι μας στον πάτο, αν και αυτό κανείς δεν μπορεί να το πει, γιατί με μια άλλη Εθνική πολιτική που θα αξιοποιεί προς όφελος του λαού τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας, με άλλες διμερείς διακρατικές συμφωνίες που θα στηρίζονται στο αμοιβαίο συμφέρον, θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Όμως, ακόμα και εάν είχαμε φθάσει στον πάτο, θα ήταν ένας πλασματικός πάτος χωρίς προϊόντα στα ράφια των Σούπερ Μάρκετ αλλά με αρκετή δύναμη και ελπίδα για να ανασυγκροτηθούμε για να δημιουργήσουμε ξανά δική μας παραγωγή και δικά μας Ελληνικά προϊόντα. Και θα ζούσαμε σήμερα τον τέταρτο χρόνο της ανασυγκρότησης. Αντίθετα σήμερα που θεωρητικά δεν έχουμε φθάσει στον πάτο ή δεν έχουμε χρεοκοπήσει (το ποιο χοντρό και αισχρό ψέμα που μας σερβίρουν συνέχεια) που τα ράφια στα σούπερ μάρκετ είναι ακόμα γεμάτα, ολοένα και περισσότερος κόσμος αδυνατεί να τα πλησιάσει και όπως πάμε στο τέλος θα αδειάσουν γιατί δεν θα υπάρχουν πελάτες για να ψωνίσουν.

Σήμερα ποια όλοι μαζί, εργάτες, υπάλληλοι, βιοτέχνες, έμποροι, άνθρωποι που δουλεύουν στη γη και στη θάλασσα, που έχουμε τα ίδια συμφέροντα ενάντια στους πολύ λίγους που κρατούν το χρήμα και την δύναμη στα χέρια τους πρέπει να ενωθούμε και με μια φωνή με μια γροθιά να βγούμε στους δρόμους και να φωνάξουμε. Να δημιουργήσουμε ένα νέο αντάρτικο που θα αγωνιστεί για λευτεριά. Και αν χρειαστεί να πάρουμε ακόμα και τα όπλα να το κάνουμε. Και αν χρειαστεί να δώσουμε το αίμα μας για την απελευθέρωση της πατρίδας μας να το δώσουμε. Και πρώτος εγώ θα είμαι που θα βγω στους δρόμους και θα δώσω το αίμα μου. Να βγούμε στους δρόμους και να καταλάβουμε όλα τα κρατικά κτίρια, να καταλύσουμε τον κρατικό μηχανισμό και μέσα από λαϊκές συνελεύσεις και επιτροπές να πάρουμε εμείς, ο λαός, την εξουσία, να αποχωρήσουμε από τη Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ευρώ και να αρχίσουμε να κτίζουμε μια Νέα Ελλάδα με νόμους και αρχές προς όφελος του λαού μας με σεβασμό στη γη και τον πολιτισμό μας με μια σύγχρονη παιδεία που θα εκπαιδεύει τα αυριανά στελέχη τις κοινωνίας σε όλες τις βαθμίδες και θα αξιοποιεί όλα τα μεγάλα μυαλά.

Θα κλείσω την επετειακή μου παρέμβαση με το γράμμα του Ζαχαριάδη από της φυλακές της Κέρκυρας τον Οκτώβριο του 1940 επικαιροποιόντας το στο σήμερα. «Η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο χτύπησαν την Ελλάδα πισώπλατα, δολοφονικά και ξετσίπωτα με σκοπό να την υποδουλώσουν και εξανδραποδίσουν. Σήμερα όλοι οι Έλληνες παλεύουμε για τη λευτεριά, την τιμή, την εθνική μας ανεξαρτησία. Η πάλη θα είναι πολύ δύσκολη και πολύ σκληρή. Μα ένα έθνος που θέλει να ζήσει πρέπει να παλεύει, αψηφώντας τους κινδύνους και τις θυσίες. Ο λαός της Ελλάδας διεξάγει σήμερα έναν πόλεμο εθνικοαπελευθερωτικό, ενάντια στην τρόικα και την ολιγαρχία ντόπια και ξένη του πλούτου. Δίπλα στο κύριο μέτωπο και Ο ΚΑΘΕ ΒΡΑΧΟΣ, Η ΚΑΘΕ ΡΕΜΑΤΙΑ, ΤΟ ΚΑΘΕ ΧΩΡΙΟ, ΚΑΛΥΒΑ ΜΕ ΚΑΛΥΒΑ, Η ΚΑΘΕ ΠΟΛΗ, ΣΠΙΤΙ ΜΕ ΣΠΙΤΙ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΦΡΟΥΡΙΟ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ. Κάθε πράκτοράς τους πρέπει να εξοντωθεί αλύπητα. Στον πόλεμο αυτό, όλοι μας πρέπει να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις, δίχως επιφύλαξη. Έπαθλο για τον εργαζόμενο λαό και επιστέγασμα για το σημερινό του αγώνα, πρέπει να είναι και θα είναι, μια καινούργια Ελλάδα της δουλειάς, της λευτεριάς, λυτρωμένη από κάθε ξενική ιμπεριαλιστική εξάρτηση, μ’ ένα πραγματικά παλλαϊκό πολιτισμό. Όλοι στον αγώνα, ο καθένας στη θέση του και η νίκη θα 'ναι νίκη της Ελλάδας και του λαού της. Οι εργαζόμενοι όλου του κόσμου στέκουν στο πλευρό μας».

Εύχομαι με το γράμμα μου να συνταχθούν αρκετοί που θα το προωθήσουν σε άλλους και θα γίνουμε πολλοί, πάρα πολλοί, εκατοντάδες, χιλιάδες, μυριάδες και να πάρουμε την υπόθεση της πατρίδας μας στα χέρια μας


Καλή Λευτεριά

Αντώνης Ν. Παληός



Εθελοντής πριν από λίγα χρόνια στον αγώνα του λαού της Νικαράγουας για να αποκτήσει την λευτεριά του, μαχητής σήμερα στη χώρα μου για να αποκτήσουμε ξανά την λευτεριά μας.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου