'' ΧΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ '' . Μιχάλη Γ. Καριάμη

Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΔΕΛΦΙΝΙ









26/04/2006


 





Το χαρμόσυνο άγγελμα της ανάστασης του Θεανθρώπου ακούσθηκε στο Στρατόπεδο του Δελφινιού. Φέτος η Αναστάσιμη δοξολογία έλαβε χώρα στο εκκλησάκι του Σωτήρα Χριστού / Αγίου Νικόλα και είχε πανηγυρικό χαρακτήρα.

Χοροστατούντος του σεπτού πατέρα Αρχ/του Νίκωνος συνεπικουρούμενου από τους πατέρες Δημήτριο Πύρρο, Μιχαήλ Στεφανιώρο και Γεώργιο Τζιώτη, με χορωδούς εκλεκτούς Ιεροψάλτες, χάρισαν μια μοναδική λειτουργία στο παριστάμενο ποίμνιο.
Ζήσαμε στιγμές Θείας μυσταγωγίας.
Μετά το πέρας της Αναστάσιμης λειτουργίας ο πατέρας Νίκων χαιρέτισε τους παρευρισκομένους με ένα θερμό λογύδριο με πάλλουσα φωνή, η οποία διακήρυξε θρησκευτικό ζήλο και πατριωτική προσήλωση.
Χαιρετισμό απηύθυνε και ο πρόεδρος της ΓΕΧΑ.
Στους χαιρετισμούς ανταπάντησε εκ μέρους του εκκλησιάσματος και του χωριού της Λαγκάδας ο καπετάν Μιχάλης Καριάμης, ο οποίος έπλεξε τα εγκώμια της αγαστής συνεργασίας Στρατού – Λαού και την αγάπη των χωριανών προς τις ένοπλες δυνάμεις, τις οποίες ορθώς χαρακτήρισε «παιδιά και αδέλφια μας», μια και από κοινού, ο κάθε ένας με τον τρόπο του, φυλάμε «Θερμοπύλες».
Πιστεύουμε ακράδαντα ότι τέτοιου είδους εκδηλώσεις πιστοποιούν το Πνευματικό ανάστημα της Εκκλησίας της Χίου και του προκαθήμενου της, Αγίου Πατέρα μας Μητροπολίτη κ.κ. Διονυσίου.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου