'' ΧΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ '' . Μιχάλη Γ. Καριάμη

Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Από το ΙΔΡΥΜΑ ΜΑΡΙΑ ΤΣΑΚΟΣ









Αγαπητοί φίλες και φίλοι χαίρετε,





έχοντας την πεποίθηση ότι μετουσιώνεται σε πράξη η αγάπη της αείμνηστης Μαρίας Τσάκου για τα παιδιά, η οικογένειά της, ο καπετάν Παναγιώτης Τσάκος, η Γιατρός κ. Ειρήνη Σαρόγλου Τσάκου, τα αδέλφια της Νίκος και Σίλια αποφάσισαν, σε συνέχεια του προγράμματος φιλοξενίας παιδιών τα καλοκαίρια από τα χωριά SOS, Χαμόγελο του Παιδιού, της Κιβωτού του Κόσμου, από την Σερβία κλπ. να προχωρήσουν στο επόμενο βήμα, την δημιουργία και λειτουργία  στο σπίτι της Μαρίας στα Καρδάμυλα, μιας Στέγης Παιδείας και Πολιτισμού για παιδιά του Γυμνασίου και Λυκείου.
Την υλοποίηση αυτής της κοινωνικής προσφοράς ανέθεσαν στο Ίδρυμα ΜΑΡΙΑ ΤΣΑΚΟΣ-Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης, το οποίο με την αμέριστη συμπαράσταση και ενθάρρυνση φορέων και προσωπικοτήτων της Χίου, αλλά και εκτός του νησιού, έχει ολοκληρώσει τις απαραίτητες διαδικασίες για την φιλοξενία από το νέο σχολικό έτος μέχρι και 20-25 παιδιά που θα φοιτήσουν στην Γ΄ Γυμνασίου, Α΄ και Β΄ Λυκείου.
Το όραμα της οικογένειας ΤΣΑΚΟΥ και κατ' επέκταση του Ιδρύματος ΜΑΡΙΑ ΤΣΑΚΟΣ είναι τα παιδιά αυτά να απολαμβάνουν την μέγιστη σπιτική φροντίδα ώστε να κερδίσουν την ζωή τους και να καταστούν άξιοι πολίτες στην κοινωνία, η δε στέγη πυρήνας προόδου και αριστείας, ενισχύοντας παράλληλα και τα σχολεία των Καρδαμύλων τα οποία λόγω του δημογραφικού προβλήματος απειλούνται με αναστολή της λειτουργίας τους.
Αρωγός σε αυτή την προσπάθεια είναι η κοινωνία και οι φορείς των Καρδαμύλων οι οποίοι όλα τα προηγούμενα χρόνια που στο σπίτι φιλοξενούνταν παιδιά έδειξε μια απροσποίητη και ειλικρινή  αγάπη, προστρέχοντας πολύπλευρα σε προσφορά.
Το Μεγάλο Σάββατο μετά την λειτουργία της "πρώτης" Ανάστασης (περί τις 10:30 πμ), ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Χίου-Ψαρών και Οινουσσών κ.κ. Μάρκος θέλοντας να υπογραμμίσει την σπουδαιότητα αυτής της πρωτοβουλίας με το μήνυμα της συγκεκριμένης ημέρας, θα ανακοινώσει την ίδρυση της Στέγης στην κοινωνία και τους φορείς των Καρδαμύλων στις εγκαταστάσεις του Λιβάνειου Γυμνασίου των Καρδαμύλων.  Στην συνέχεια από το Ίδρυμα και τους συμμετέχοντες στην υλοποίηση του προγράμματος θα απαντηθούν τυχόν ερωτήσεις και θα περιγραφεί η λειτουργία της Στέγης.
Σας παρακαλούμε να παρευρεθείτε σε αυτή την σημαντική ανακοίνωση.



Ευχαριστώ
Σ Μιχαηλίδης     






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου