'' ΧΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ '' . Μιχάλη Γ. Καριάμη

Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

'' ΚΟΡΑΗΣ '' - ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ .... !













Απόγευμα Τετάρτης 22-5-2013.......Υπακούοντας στην επιθυμία της καρδιάς και στο κάλεσμα της Χιακής Αδελφότητας  Αττικοβοιωτίας «Ο  ΚΟΡΑΗΣ», βρεθήκαμε στα νεότευκτα  γραφεία του  υπέρ- αιωνόβιου συνδετικού μας κρίκου. Στους  χώρους  της καρδιάς μας . Ας μη ξεχνάμε ότι  από το 1885, ο ‘’ ΚΟΡΑΗΣ’’ , σαν ζωντανή οντότητα,  πάλλεται και εκπέμπει σήματα Ελπίδας , Ομόνοιας και προόδου. Θα έλεγα πως είναι  ο Βηματοδότης  - Οδηγός  της Μεγάλης μας παροικίας . Κάτω από τη στέγη του, μεγαλούργησαν  ιερές μορφές  σαν αυτές των ...: Ανδρέα Συγγρού, Ιωάννου Χωρέμη, Στρατή Ανδρεάδη , ή οικογένειες σαν αυτές των   Ζυγομαλά, Πετροκόκκινου, Ράλληδων , Σιδεράτων και τόσων άλλων που ο χώρος και  ο φόβος μην ξεχάσω και αδικήσω κανένα, μου επιβάλουν να μη συνεχίσω την αναφορά μου από το παρελθόν στο σήμερα .




                     Ο  Πρόεδρος της Αδελφότητας κ. Αντ. Χαροκόπος στο Βήμα

Τα εγκαίνια – Αγιασμός  ήταν η ευκαιρία που περίμεναν οι συμπατριώτες μας να επισκεφθούν  και να γνωρίσουν τη φιλόξενη εστία μας.  Δεν την άφησαν να πάει χαμένη . Άνθρωποι κάθε ηλικίας  τίμησαν και τιμήθηκαν με την εκλεκτή παρουσία τους.  «Δάσκαλοι» ,ονόματα θρύλοι . Πνευματικοί άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών. Διακεκριμένοι Επιστήμονες , ξεχωριστές περιπτώσεις στο είδος τους. Στρατιωτικοί, ονόματα .  Οικονομικοί παράγοντες κάθε μορφής και επιφάνειας αλλά και απλοί άνθρωποι του μόχθου και της βιοπάλης που κόσμησαν με την ύπαρξη τους και τους αγώνες τους  τον κόσμο. Χάρισαν δε, αξιόλογα παιδιά , εγγόνια . ελπίδα και αισιοδοξία στην αγαπημένη μας πατρίδα.     
Στη μακροχρόνια συμμετοχή μου στα πολιτιστικά δρώμενα της παροικίας μας. Τονίζω ότι ήταν η πρώτη φορά που όλα εξελίχθησαν σύμφωνα με τους χρόνους του προγράμματος.  Θα τονίσω την απλότητα και τη σεμνότητα της όλης εκδήλωσης. Ευθαρσώς θα πω τίμια και θαρραλέα .... «Εκδήλωση για Σεμινάρια» . Οδηγός και μέτρο παραδειγματισμού και κάθε τι το αντίστοιχο. Έλειψαν οι κορώνες  οι φαμφάρες και οι υπερβολές. Απουσίαζε φωναχτά το φτιασιδωμένο ψέμα και η υποκρισία αντίστοιχων ανούσιων  συνάξεων . Όλες και Όλοι  που συμμετείχαν ενεργά ή με την απλή παρουσία τους στο χώρο, δίδαξαν σεμνότητα  και μεγαλείο. Καμιά υπερβολή, τίποτα το παραπανίσιο και επιτηδευμένο .




                                         Από αριστερα : Τ. ΦΑΦΑΛΙΟΣ - Γ. ΔΑΝΙΗΛ - ΑΝΤ. ΧΛΩΡΟΣ

Μετά τον καθαγιασμό των γραφείων, ο πρόεδρος της Αδελφότητας, όπως πάντα, λακωνικός  δίδαξε «Σωστά Ελληνικά» . Απέναντι σε εκλεκτούς κορυφαίους συναδέλφους του για μια ακόμα φορά  ήταν συγκλονιστικός . Ευχαρίστησε τους πάντες αλλά έκαμε ειδική αναφορά με επιγραμματικό τρόπο στον Ευεργέτη – Μαθητή του κύριο Σίμο Παληό, χάρη στον οποίο αποκτήθηκαν τα νέα γραφεία.  Μίλησε με πάθος για την Αρχόντισσα Μυροβόλο νήσο του Αιγαίου και τα  παιδιά της ανά τους αιώνες. Προτού κατέβη του βήματος, ενεχυρίασε τιμητική πλακέτα στον ευεργέτη ο οποίος  ανταπαντώντας  με απλό ζεστό λόγο, ευχαρίστησε το καθηγητή του πρόεδρο και τη χορεία των παρευρισκομένων σεπτών δασκάλων  και ευχήθηκε Καλό Έργο στην αδελφότητα.



                  Από αριστερά ΄Νικ. ΤΣΙΚΗΣ - Αντ. ΠΙΠΕΡΑΣ - Τακ. ΦΑΦΑΛΙΟΣ -                     
                           Δημ. ΣΚΑΡΒΕΛΗΣ - Παν. ΒΑΡΛΑΣ - Αντ. ΧΛΩΡΟΣ Γεωργ. ΔΑΝΙΗΛ -                                           - 
                           Στην δεύτερη σειρά ο καθηγητής κ. ΜΙΚΡΟΥΔΗΣ & Αντ. ΠΙΠΕΡΑΣ


Ακολούθησε ένας απλός χαιρετισμός  του υφυπουργού Ανάπτυξης κ. Νότη Μηταράκη . Διαβάσθηκαν χαιρετισμοί του Μητροπολίτου Χίου κ. ΜΑΡΚΟΥ Α’ -  του Υπουργού Ναυτιλίας κ. Κ. Μουσουρούλη και του βουλευτή Χίου κ. Κ. Τριαντάφυλλου . Ακολούθησε η αποκάλυψη της τιμητικής πλακέτας  με την αναφορά  « ΔΩΡΕΑ ΣΙΜΟΥ Π. ΠΑΛΗΟΥ ΕΙΣ ΜΝΗΜΗΝ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΤΕΛΗ  &  ΣΕΜΙΡΑΣ  2012» και  σήμανε το τέλος της ολιγόλεπτης διαδικασίας . 




                                               Από αριστερά : Ισ. ΚΙΟΛΕΟΓΛΟΥ - Γιαν. ΒΟΡΡΙΑΣ -                                                                  
                                               Μιχ. ΚΑΡΙΑΜΗΣ -  Αντ. ΧΑΡΟΚΟΠΟΣ - Ισ. ΠΡΩΙΟΣ 

Ένας πλούσιος  μπουφές, προς τέρψη των εκλεκτών ατόμων που τίμησαν με την παρουσία τους Αδελφότητα και Ευεργέτη, έδωσε την ευκαιρία να δημιουργηθούν τα καθιερωμένα σε αυτές τις περιστάσεις «Πηγάδια σχολιασμού». Ξαναβρέθηκαν φίλοι και γνωστοί . Αναζωπυρώθηκαν παλιές Φιλίες και ατονημένες σχέσης. Ομόνοια -  Έργα ευποιίας και φωτεινά παραδείγματα έχει ανάγκη αυτός και τόπος και ο λαός και όχι αερολογίες και φρούδες  υποσχέσεις .


Μιχάλης  Γ. Καριάμης 
Μέλος Της Αδελφότητας 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου