'' ΧΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ '' . Μιχάλη Γ. Καριάμη

Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ




                      







Ας αγωνιστούμε ώστε να σταματήσουμε  επιτέλους την παιδική κακοποίηση ...!

                                                
       
Καλημέρα σε Όλες και  Όλους σας . Δεν νομίζω ότι έχετε ανάγκη να σας τονίσω πως πρέπει  να αγαπάμε όσο ποιο πολύ μπορούμε τα παιδιά μας.   Μη ξεχνάτε ότι στο τέλος,  μόνον αυτά θα μείνουν κοντά  μας για  να ζεσταίνουν στην καταιγίδα των γηρατειών. Αδερφές μου και Αδέρφια μου, ας μη ξεχνάμε πως το μόνο που ζητάνε από εμάς τα παιδιά , είναι η ΑΓΑΠΗ ΜΑΣ, τίποτα άλλο. Ας τους την χαρίσουμε απλόχερα.                        Προ ολίγων ωρών, διάβασα σε μια ομάδα του facebook, ένα κείμενο λίγων γραμμών. Δεν γνωρίζω αν είναι πραγματική ιστορία ή όχι . Με συγκλόνισε ως τα βάθη της ψυχής μου ...... Από τη φρίκη ένοιωσα αδύναμος για κάθε τι.  Σας παραθέτω το τραγικό κείμενο ως έχει  :

«Ήταν ένα κοριτσάκι 6 χρονών και λέει στην μητέρα του: Μαμά κοίτα, έγραψα με το κραγιόν στο σεντόνι! Πάνω στον θυμό της η μητέρα αρχίζει και χτυπάει το κοριτσάκι τόσο βίαια που λιποθύμησε και έμεινε αναίσθητο! Αμέσως συνειδητοποιεί τι έκανε και λέει: Σε παρακαλώ μωρό μου άνοιξε τα μάτια σου! Μάταια όμως, η καρδούλα της έχει σταματήσει για πάντα! Τότε γυρίζει και βλέπει το σεντόνι που έγραφε:
"Σ' αγαπώ Μανούλα" »

Τι τραγικό Θεέ μου ......... !!!

Σύμφωνα με τα ζωντανά παραδείγματα της ζωής, η  παιδική κακοποίηση, είναι μια νοσηρή  κατάσταση, η οποία έχει σαν αποτέλεσμα,  τρομακτικές  συνέπειες  για τον παθόντα. Οι συνέπειες της κακοποίησης , θα τον ακολουθούν δια βίου, με δυσάρεστα αποτελέσματα  για την  μετέπειτα ζωή του παιδιού ή των παιδιών του. Θα διαπλάσει, με αυτό τον τρόπο, έναν άνθρωπο ή ανθρώπους οι οποίοι θα έχουν να αντιμετωπίσουν  τεράστιες δυσκολίες σε διάφορες σημαντικές φάσεις  της ζωής τους. Θα δημιουργήσει  ανθρώπους με έντονα προβλήματα στις προσωπικές τους σχέσεις. Ανθρώπους οι  οποίοι θα δυσκολεύονται να αγαπήσουν και να εμπιστευτούν ακόμα και τα μέλη της δικής τους οικογένειας .Ανθρώπους με έντονες παρεμβατικές τάσεις οι οποίοι θα ρέπουν προς την κάθε είδους κατάχρηση .  Το πιθανότερο αυτοί οι άνθρωποι να  εμφανίζουν, αγχώδης διαταραχές . Να  διακατέχονται σε όλη τους τη ζωή από κατάθλιψη, αίσθημα καταδίωξης και προβλήματα προσαρμοστικότητας. Οι επιστήμονες τονίζουν πως , οι άνθρωποι που υπέστησαν κακοποίηση στα παιδικά τους χρόνια, το πιθανότερο είναι όταν φέρουν παιδιά στον κόσμο, να προβαίνουν και   οι ίδιοι σε κακοποίηση παιδιών τους  όταν ενηλικιωθούν. Ας φροντίσουμε λοιπόν να μην κάνουμε και άλλους δυστυχισμένους στον κόσμο.
Αυτή η «ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ» είναι Ενάντια σε κάθε κακοποίηση, σωματική ή ψυχολογική σε κάθε άνθρωπο ανεξάρτητου ηλικίας, χρώματος , θρησκείας ή εθνικότητας και να μας κάνει συνειδητούς πολίτες με ανοχή , αλλά κυρίως  «Αγάπη» προς τον συνάνθρωπο μας.                  
Ας φροντίσουμε λοιπόν να γίνουμε κήρυκες του καλού και της παγκόσμιας κατανόησης.







Ευχαριστώ για την προσοχή σας

Μιχάλης Γ. Καριάμης
  {Καριαμομίχαλος}
Συνταξ. Πλοίαρχος Ε. Ν.  










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου