'' ΧΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ '' . Μιχάλη Γ. Καριάμη

Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

ΠΙΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΣΤΟ '' ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ ''










  
Παλιός και νέος πρόεδρος  ....Αν Τριπολίτης και Ισίδ. Πρώιος

Όχι...... Αυτό δεν ήταν μια συνηθισμένη τελετή κοπής πίτας. Δεν ήταν άρπα κόλλα να περάσει η ώρα και η υποχρέωση. Ήταν μια κορυφαία στιγμή. Μακάρι το περιεχόμενο και το μήνυμα αυτής της εκδήλωσης να το ενστερνιστούν και να το ακολουθήσουν και άλλοι. Για μια ακόμα φορά, φέτος, στάθηκα τυχερός για όσα έζησα. Πέμπτη, 23 του Γενάρη στο υπήνεμο λιμάνι του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής το γνωστό  «δικό μας» ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ. 

Ν. Τσικής - πρώην και νυν πρόεδρος  - Ισιδ. Πρώιος

Σε αντίθεση με την προηγούμενη  συγκέντρωση, στο καταφύγιο ψυχών, αυτή τη φορά το αμφιθέατρο του ιδρύματος ήταν ασφυκτικά γεμάτο. Αισιόδοξο μήνυμα η παρουσία αρκετών νέων παιδιών και ανθρώπων κάθε ηλικίας. Πράγμα παράξενο και όχι συνηθισμένο, η εκδήλωση άρχισε κανονικά στην ώρα της. Το όμορφο καλωσόρισμα το ακούσαμε από την χορωδία των μαθητριών της «ΓΕΜΕΛΕΙΟΥ» ΕΠΑΣ – Βοηθών Νοσηλευτών. Ακολούθως η σεπτή μορφή του γέροντα ιερέα, ο οποίος ιερουργεί στον Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων, του Νοσοκομείου, ευλόγησε την πίτα .  




Ο πρόεδρος του ιδρύματος κ. Ισίδωρος Πρώιος χαιρέτισε τους παρευρισκόμενους αλλά μας κοινώνησε γνώση γύρω από το έθιμο της Βασιλόπιτας. Ακολούθησε η απονομή τιμητικών διακρίσεων σε Ιατρούς και Νοσηλεύτριες  που λόγω ηλικίας απεχώρησαν από αυτό το αραξοβόλι ψυχικής γαλήνης, ηρεμίας και ίασης, Τρεμάμενες φωνές και δακρυσμένα μάτια. Αψευδείς μάρτυρες των συναισθημάτων των πρωταγωνιστών. Θυμήθηκαν και εξιστόρησαν προσωπικά βιώματα μιας ολόκληρης ζωής προσφοράς στον συνάνθρωπο. Εντύπωση έκανε σε όλους μας η δηλώσεις των τιμηθέντων ότι ο εαυτός τους και οι γνώσεις τους πάντα θα είναι στη διάθεση του αγαπημένου χώρου που άθλησαν για μια ολόκληρη ζωή. Ακολούθησε η βράβευση μαθητών, παιδιών εργαζομένων, οι οποίοι πέτυχαν σε  ΑΕΙ. 


Η κ. Νίκη Σκαρβέλη - "ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟΥ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟΥ"

Θερμότατοι Χαιρετισμοί και Παρεμβάσεις με αποδέκτες όλους μας ακούστηκαν από στομάτων της κ. Νίκης Σκαρβέλη  τους κκ Ν. Τσική,  Α. Τριπολίτη. Από τον πρόεδρο των εργαζομένων και άλλους. Ένας πλούσιος μπουφές και το κομμάτι της Βασιλόπιτας, περίμενε όλους τους καλεσμένους στην μεγάλη αίθουσα των δεξιώσεων με αποτέλεσμα δημιουργία παραδοσιακών «πηγαδακιών». Ευκαιρία για ανταλλαγή ευχών , φιλοφρονήσεων και ανταλλαγής απόψεων για τα δρώμενα των ημερών . Μας παρεχωρήθη η υπέροχη, καλοστημένη και ευπαρουσίαστη εφημερίδα, με τον τίτλο «Δρόμοι Ψυχής». Έντυπο του  Σωματείου  « Οι Φίλοι  του Δρομοκαϊτειου Θεραπευτηρίου » λειτουργεί σαν κατάθεση ψυχής όσων αγωνίζονται και πονούν για το Χιακό κληροδότημα και τους σκοπούς του. Η εφημερίδα, προκάλεσε ευχάριστη έκπληξη σε όσους την εξερευνούσαν για πρώτη φορά. Μια πολυτελέστατη έκδοση  που αποπνέει αγάπη για τον πολιτισμό και τον άνθρωπο.  Με το που την ανοίξεις, σκορπίζει απλόχερα γνώση και Χιώτικη μοσκοβολιά. Θα ήθελα να εκφράσω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης. Σε αυτούς τους ανθρώπους που επιμένουν να κρατούν την ανθρωπιά τους. Σε αυτούς τους λαμπρούς συμπατριώτες μας που έχω θέση σκοπό ζωής την προσφορά και μόνο την προσφορά. Ας τους δούμε σαν Φωτεινούς Φάρους  που οδηγούν στη σωστή και ασφαλή πορεία. Στον δρόμο τον απαλλαγμένο από σκοπέλους και κακοτοπιές. 



Σε αυτούς όλους που επιμένουν να ζουν σαν Έλληνες με σκέψη Χιώτικη που συνεχίζουν την μακρά παράδοση της ευπραγίας. Την φιλοκαλία και την φιλανθρωπία την οποία χάρισαν  απλόχερα  φωτισμένοι πατριώτες μας ανά τους αιώνες. Μεγάλα έργα και πράξεις εκλεκτών ανδρών οράματα που τίμησαν την γενέτειρα τους και μας κάνουν εμάς τους ταπεινούς υπερήφανους για την καταγωγή μας.  
Και του χρόνου με υγεία και καλή συνέχεια στο έργο σας. Το Δρομοκαΐτειο, κόντρα σε όλες τις καταστάσεις, πρέπει να συνεχίσει το έργο του και με την βοήθεια όλων μας θα συνεχίσει εις τους αιώνες των αιώνων

Μιχάλης Γ. Καριάμης
Πλοίαρχος Ε.Ν.








   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου