'' ΧΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ '' . Μιχάλη Γ. Καριάμη

Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ





                        ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ 





Στ. Κασιμάτης , Δήμαρχος - καπετάν  Μ.Καριάμης - Πρόεδρος ''ΝΑΥ.ΣΥ.ΚΟ'' - καπετάν Γ. Μαυράκης, πλαισιωμένοι από το σημερινό Δ.Σ του Συλλόγου μας

Με την ευκαιρία  συμπλήρωσης  δεκατετραετούς λειτουργία του,   στις 6 – 10 - 2013,  η διοίκηση του «ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ », ή  εν συντομία καλούμενος «ΝΑΥ.ΣΥ.ΚΟ», δημοσιεύει ένα μικρό ιστορικό, υπογραμμίζοντας την θέληση και τη βούληση για δυναμική συνέχιση της δράσης  του. Επιθυμία απάντων των μελών του η ανάδειξη αξιών φιλίας,  αλληλεγγύης, συνεργασίας και ομαδικότητας. Το ενδιαφέρον και η αγάπη προσφοράς στο Δήμο, τον Συνάνθρωπο, στο περιβάλλον και η αναπαραγωγή πολιτιστικής δράσης, θεωρούνται αναπόσπαστα στοιχεία της οντότητας του. Τις δύσκολες ημέρες που διέρχεται ο τόπος μας η κοινωνική και αγωνιστική δράση είναι αυτονόητο. Συμμετείχαμε σε όλες τις δίκαιες κινητοποίησης  του Δήμου και του κλάδου μας. Υπογραμμίζουμε και τονίζουμε ότι θα συνεχίσουμε την αυτή πορεία εξ ίσου δυναμικά. Σημειολογικά, ο ''ΝΑΥ.ΣΥ.ΚΟ'' , είναι η πρώτη ομάδα που επισκέφθηκε το νέο Δημαρχείο μας. 


 
''ΝΑΥ.ΣΥΚΟ'' ο πρώτος Σύλλογος ή ομάδα που επισκέφθηκε το Νέο Δημαρχείο Κορυδαλλού 
Ο Δήμαρχος Κορυδαλλού, μεταξύ δυο Προέδρων του νυν και του πρώην 

Η Ίδρυση του Συλλόγου μας (6-10-2002), έγινε με πρωτοβουλία του τότε Δημάρχου Κορυδαλλού, και νυν αντ/αρχη κ. Στέφανου Χρίστου και ενός μικρού πυρήνα 21 ανθρώπων. Των διεργασιών πρωτοστατούσαν οι κ Θεόδωρος Ασημακόπουλος . Καπετάν Σπύρος Καραβάς και καπετάν Πέτρος Κεφάλας. . Παρόντες  στα εγκαίνια εκτός του  Δημάρχου και των αιρετών παρευρέθηκαν ο  Γ.Γ της ΠΝΟ καπ. Γιάννης Χαλάς  και βουλευτές της περιφέρειας. «Νονά» η τότε Αντιδήμαρχος  κ. Ελένη Γεωργά.  


Ο Πρώτος Πρόεδρος καπετάν Χ. Βασιλείου, με την Νονά του Συλλόγου μας κ. Ε. Γεωργά 

Η σύσταση  του σωματείου ενεκρίθη με το υπ’  αριθμ.΄  2339/2003  του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πειραιά. Ένα καταστατικό Φωτεινό φάρο και οδηγό, για την ασφαλή πορεία του Συλλόγου μας στο διάβα των ετών.  Το Άρθρο 2 «ΣΚΟΠΟΙ», το καταστατικό μας προβλέπει – Σύσφιξη σχέσεων μεταξύ των ναυτικών και των οικογενειών τους.  – Διοργάνωση πολιτιστικών , ψυχαγωγικών και οικολογικών εκδηλώσεων. 


 
Επίσκεψη στο s/s  '' ΕΛΛΑΣ  ΛΙΜΠΕΡΤΥ'' , στα Άγια και Ιερά μας ....!!!

Προστασία , συντήρηση, μελέτη, έκθεση και διάδοση των άυλων πολιτιστικών αγαθών και άλλα συναφή για τα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας. Σε όλη τη διάρκεια της έως την σήμερον πορεία μας, αποτελέσαμε μια αγαπημένη και ενεργή ομάδα. Αναπτύξαμε αγαστές οικογενειακές σχέσεις μεταξύ των μελών μας. Διοργανώσαμε  Συλλογικά εκδρομές, Χορούς, συνεστιάσεις. Θρησκευτικές εξορμήσεις σε μοναστήρια τις ημέρες των χαιρετισμών. Συμμετείχαμε σε όλες τις κινητοποιήσεις για υποθέσεις  του Δήμου μας. Δίνουμε τη βροντερή παρουσία μας σε όλους τους ναυτεργατικούς αγώνες και για τα δίκαια συμφέροντα του κλάδου μας. Ειδικά στις πρόσφατες απεργιακές  κινητοποιήσεις υπήρξαμε η μεγαλύτερη συντεταγμένη ομάδα, για αυτό και σχεδόν όλοι οι ομιλητές χαιρέτισαν από βήματος θερμά την παρουσία μας. Δηλώσαμε και δηλώνουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας στους αναξιοπαθούντας και χειμαζόμενους συνανθρώπους μα με συλλογή τροφίμων και ιματισμού κλπ. Πάγια πολιτική μας, αντί καταθέσεως στεφάνων να βοηθάμε χρηματικά το ειδικό σχολείο του Δήμου μας καθώς και αναγνωρισμένες φιλανθρωπικές εκδηλώσεις. Γνώμονας παντοτινός, σκέψη και θέση μας η προβολή του Κλάδου. Του Συλλόγου και του Δήμου μας.


Οι παλαίμαχοι Ναυτεργάτες Συνδικαλιστές κκ. Μ. Μελέτης. Καπετάν Γ. Βλάχος - καπετάν Ν. Παπακυριάκης  και οι Ευεργέτης του '' ΝΑΥ.ΣΥ.ΚΟ'' Σ. Χρήστου Αντ/ρχης  και  Σ. Κασιμάτης, Δήμαρχος Κορυδαλλού, σε εκδήλωση του Συλλόγου μας. 

Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ ότι ο Δήμος Κορυδαλλού και ο εκάστοτε Δήμαρχος του, αποτελούν τους «Μεγάλους Ευεργέτες» μας. Η ευγνωμοσύνη μας, προβάλλεται δημόσια δοθείσης κάθε ευκαιρίας. Αρχής γενομένης με τον κ. Στέφανο Χρήστου και ακολούθως με τον σημερινό Δήμαρχο, κ. Σταύρο Κασιμάτη ο σεβασμός  και η κατανόηση αμφοτέρων των πλευρών λειτουργούν σαν πυλώνες της άριστης συνεργασία μας.   


2013 - Ο Πρόεδρος καπετάν Γ. Μαυράκης, με το Δ.Σ του ''ΝΑΥΣΥΚΟ'', στο '' ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ''

Αρχής γενομένης των πρώτων εκλογών , διετέλεσαν πρόεδροι οι  :

2003    Χαράλαμπος       Βασιλείου   

2005    Χαράλαμπος       Βασιλείου 

2007    Μιχαήλ                Καριάμης 

2009    Γεώργιος             Μαυράκης
  
2011    Γεώργιος              Μαυράκης

2013    Μιχαήλ                 Καριάμης

2015    Μιχαήλ                 Καριάμης 

Σύμφωνα με έρευνα  του  κ. Θεόδωρου Ασημακόπουλου, επί 45 ½, συναπτά έτη, ταμία της ΠΕΠΕΝ, το έτος 2000, κατοικούσαν στον Δήμο μας 385, εγγεγραμμένοι πλοίαρχοι και περίπου 1100, οικογένειες ναυτικών. Παρά το ευάριθμο των μελλών μας, συγκριτικά, θα έπρεπε να είμαστε κατά πολύ περισσότεροι.             



                      
Ας γίνει αυτό το δημοσίευμα άγγελος πρόσκλησης νέων μελών στην μεγάλη οικογένεια μας. Ας πληροφορηθούν την ύπαρξη του «ΝΑΥ.ΣΥ.ΚΟ». Ας πλαισιώσουν τις τάξεις μας. Τα γραφεία του συλλόγου μας, λειτουργούν επί καθημερινής βάσεως όλα τα απογεύματα. Περιμένουν τους συναδέλφους ναυτικούς  κάθε ειδικότητας σαν απάγκιο, υπήνεμο και φιλόξενο λιμάνι.


Μιχάλης Γ. Καριάμης

Πλοίαρχος Ε.Ν

Πρόεδρος του «ΝΑΥ.ΣΥ.ΚΟ»



      


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου