'' ΧΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ '' . Μιχάλη Γ. Καριάμη

Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014

ΣΥΓΚΙΝΗΣΑΝ - ΧΟΡΕΨΑΝ ΟΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΤΟΥ ΛΙΒΑΝΕΙΟΥ ΚΑΡΔΑΜΥΛΩΝ













Όχι, δεν ήταν μια απλή εκδήλωση σαν τις εκατοντάδες που γίνονται αυτές τις ημέρες στο νησί μας.  Δεν ήταν πανηγύρι μετά χορού και διασκέδασης .... ήταν μια Πανηγυρική εκδήλωση που είχε τα πάντα.  Όταν λέμε τα πάντα, εννοούμε τα πάντα ! Οργάνωση, κόσμο, ρυθμό, συναίσθημα, προσφορά και ανθρωπιά. Ήταν δικαίωση των έργων και των κόπων του Διοικητικού του «Συλλόγου Αποφοίτων Λιβανειου Γυμνασίου Καρδαμύλων». Ήταν βροντερή απάντηση  στους επικριτές  αλλά και επιβράβευση στο πρόσωπο του ακούραστου και αγαπητού Προέδρου τους, καπετάν Αλέκου Καραμούζου.  Το βράδυ αυτό, θα μείνει αξέχαστο για πάρα πολλά χρόνια στους αμέτρητους τυχερούς που κοινώνησαν το μεγαλείο και την ευπραγία αυτού του συλλόγου υπόδειγμα. 


ο Πρόεδρος των αποφοίτων, καπετάν Αλέκος Εμμ. Καραμουζος

Σε καιρούς που παρόμοιες εκδηλώσεις, μετρούν κεφάλια και προβληματίζονται για την μη προσέλευση  κοινού, εδώ ο τεράστιος αύλειος χώρος κυριολεκτικά είχε υπερπληρωθεί και δεν άφηνε περιθώρια πρόσβασης.  Στην καθορισμένη ώρα, η εκδήλωση άνοιξε με τους επιβεβλημένους  μικρούς χαιρετισμούς και τον λόγο του Προέδρου.  Συγκλονιστική η ομιλία του.  Κατέθεσε τα ετήσια πεπραγμένα του συλλόγου και τα οράματα τους . Με υπερηφάνεια δήλωσε ότι στα 24 χρόνια ύπαρξης του, ο σύλλογος έχει προσφέρει για το σχολείο και τους μαθητές βοηθήματα και υποτροφίες 700.000 Ευρώ.  Με τρεμάμενη φωνή, χαρακτήρισε αδιανόητο στα Καρδάμυλα των 800 βαποριών τη Μέκκα του χρήματος και της ναυτοσύνης, να υπάρχουν πένητες.  Ζήτησε  από τους αρμόδιους να καταγράψουν τους άνεργους, ώστε με κοινή προσπάθεια να βοηθήσουν να βρουν δουλειά, Ζήτησε κατανόηση και ανθρωπιά από την ντόπια εφοπλιστική κοινότητα, ώστε να στρέψουν με στοργή στα προβλήματα ανεργίας των χειμαζόμενων ναυτικών. 

 Μερικά από τα μέλη του Διοικητικού 

Τόνισε την οικονομική στήριξη του συλλόγου από όλους, ώστε να κάνουν τα όνειρα τους πραγματικότητα. Ακολούθησαν βραβεύσεις μαθητών. Ακολούθως , στο πλέον φορτισμένο  συγκινησιακά, κομμάτι της εκδήλωσης, τίμησαν την παλαίμαχο καθηγήτρια  κ. Ευριδίκη Σκυριώτη Τσούνη. Τον αθλητή Αλέξανδρο Σερεπίσο (Αγγελιδάκη) . Την κ. Ουρανία Τώρα και την κ. Ευαγγελία Παπαζή. Επείσεις χορηγήθηκαν βραβεία μαθητών από τον Σύλλογο Καρδαμυλιτών Νέας Υόρκης και την οικογένεια Μαρινάκη . Τιμητική διάκριση έλαβε και το ΕΠΑΛ Καρδαμύλων, για την επιτυχία του  στο 2ο Φεστιβάλ  κινηματογράφου, Νήσων Αιγαίου. Την ομήγυρη  χαιρέτησαν οι κκ : Καπετάν Κώστας Φράγκος.  Σταύρος Μιχαηλίδης Ναύαρχος ΛΣ,  ο οποίος τόνισε ότι στην ουσία το «Ίδρυμα Τσάκου», κρατά ανοιχτό το  Γυμνάσειο .  Δημήτρης Βρανόπουλος, χαιρέτισε και έκανε αναφορά χορηγιών από τις : «MARINE PLUS » και των ναυπηγείων  «Fujian Huadong Shipyard  Co  Ltd FUJIAN - CHINA».


Σταύρος Μιχαηλίδης . Ναύαρχος Λ.Σ

ο κ. Δημήτριος Βρανόπουλος στο βήμα

Με τη συγκίνηση αποτυπωμένη στα μάτια ασπρομάλληδων και νεαρών βλαστών, έλαβε τέλος το πρώτο μέρος του προγράμματος. Το δεύτερο μέρος του,  περιελάμβανε μια φανταστική μουσική βραδιά στο Μάρμαρο στο κέντρο «Θάλασσες». Στην επιτυχία τεράστια συμμετοχή είχαν οι εξαίρετοι Χιώτες μουσικοί, αδελφοί Μαρκέλλος και Σταμάτης Πούπαλος , ένας φανταστικός Μάνος Κουτσαγγελίδης , με το «Κανονάκι» του .Μαζί τους σε  τιμητή παρουσία και η Πόντια καλλιτέχνιδα Μαρία Ευθυμιάδου με την Λύρα της, χάρισαν αξέχαστες μουσικές στιγμές. Τεράστια συμμετοχή στην  οπτικοακουστική επιτυχία, και η εντυπωσιακή παρουσία του χορευτικού του Φ.Ο.Κ.  Το γλέντι κράτησε έως τις επτάμιση το πρωί της επομένης .



Μανώλης Στάθης - Μαρκέλλος Πούπαλος - Μάνος Κουτσαγγελίδης - Σταμάτης Πούπαλος

Προς γνώση των φιλόμουσων, παραδοσιακών Χιώτικων ακουσμάτων , ο Φιλοπρόοδος Καρδαμύλων, διαθέτει ένα υπέροχο CD, με τραγούδια του χωριού τους. Τραγουδούν ο καπετάν Χρήστος Μιχαλιός η κ. Μαρία Πούπαλου . Φιλική συμμετοχή του Παντελή Θαλασσινού.  Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, βρήκε απήχηση το κάλεσμα του καπετάν Αλέκου Καραμούζου και αυτή τη στιγμή,  τέσσερεις συνάδελφοι ναυτικοί έγιναν δεκτοί προς ναυτολόγηση από Καρδαμυλίτικες ναυτιλιακές εταιρίες. Μακάρι να τις επακολουθήσουν και άλλες ώστε να μετριασθεί κατά το δυνατόν το φάσμα της ανεργίας το οποίο μαστίζει τους ναυτικούς μας . Ο Θεός ας τους έχει καλά, μαζί τους και εμάς όλους ώστε να απολαύσουμε και του χρόνου μια ακόμα καλύτερη εκδήλωση.  

Μιχάλης Γ. Καριάμης
Πλοίαρχος Ε.Ν.


Μιχάλης Γ. Καριάμης στο βήμα 


Σημ..: Δοθείσης της ευκαιρίας, τόνισα από βήματος την αγάπη και την εκτίμηση που τρέφω στα Καρδάμυλα και τους Καρδαμυλίτες με τους οποίους με συνδέουν άρρητοι  δεσμοί φιλίας και αγάπης. Ήταν ξεχωριστή τιμή για εμένα να απονείμω την τιμητική διάκριση στην φίλη κ. Ε. Παπαζή. Στο πρόσωπο της τιμήσαμε την Αγωνίστρια Μάνα.  Την Καρδαμυλίτισα Μάνα. Την Ελληνίδα,  μα και τις γυναίκες όλου του κόσμου

Παράθεση φωτογραφιών της εκδήλωσης : 






Πρόεδρος Συλλ. Καρδαμυλίων Νέας Υόρκης


 
Ουρανία Τώρα και ο εκδότης του περιοδικού ΔΑΦΝΗ κ.Βαγγέλης Ρουφάκης


Ευαγγελία Παπαζή και καπετάν Μιχάλης Καριάμης . Πρόεδρος''ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ''


Μαν.  Χατζαγγελιδης - Στ. Πούπαλος - Αχ. Τσούνης - Μιχ. Καριάμης - Αλ. Καραμούζος 


Το χορευτικό του ΦΟΚ εν δράση 


Ευρ. Σκυριώτη Τσούνη και Αλέκος Καραμούζος


Αλέξανδρος Σερεπίσος 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου