'' ΧΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ '' . Μιχάλη Γ. Καριάμη

Τρίτη 7 Απριλίου 2015

ΑΝΑΣΤΑ ΖΩΟΔΟΤΡΑ ΜΑΝΑ ΚΥΔΙΑΝΤΑ





Αδέρφια μου.
Φίλες και Φίλοι μου. 
Αρχή των Αγίων Παθών του Κυρίου μας από σήμερα, με τους όποιους συμβολισμούς και μηνύματα.  Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα για να μας θυμίζει τον Θείο Πόνο …το Θείο Μαρτύριο …το Θείο Δράμα, σε όλο του το μεγαλείο μα και την αιώνια ανθρώπινη αχαριστία. 



Ο Θεάνθρωπος, συμβολικά σε λίγες ημέρες θα αναστηθεί  για να λάβει τη αρμόζουσα θέση, πλάι στον Πατέρα του και Πλάστη των Πάντων. Δεν θα συμβεί όμως τα ίδιο με τον τάχατες ‘’περιούσιο λαό’’ του. Δυστυχώς για όλους μας, τα Πάθη της Πατρίδας μας έχουν βάθος χρόνου και συνέχεια.  Ο απλός λαός και ο ανώνυμος άνθρωπος, θα συνεχίζει να υποφέρει. Η κάθε ηρωίδα Μάνα, θα προσπαθεί με το αίμα και το στέρημα της να χαρίσει ζωή στα πεινασμένα παιδιά της. 
Πολλοί, πρώην περήφανοι νοικοκυραίοι, διάλεξαν την ανεπίτρεπτη αυτοχειρία σαν λύση. Και δεν είναι λίγοι.   



Όμως οι υπερφίαλοι Ταγοί της Ενωμένης Απάτης … Αυτής της τάχατε, Μεγάλης Ευρωπαϊκής Μάνας που θα έδινε ελπίδες και προοπτικές στα αφελέστατα και ονειροπόλα παιδιά της, περί άλλων τυρβάζουν. Σφάλισαν οφθαλμούς και αυτά, κεφαλής τε και ψυχής.  Το παίζουν αμείλικτοι. Αντί συμπόνιας, σφυρίζουν αδιάφορα. Μακάρι η ΕΟΚ να ήταν μόνο αδιάφορη. Ψεύτρα, συμφεροντολόγα  και κακιά μητριά είναι.    
Αντί λογικών αποτελεσματικών λύσεων σε ένα πρόβλημα, του οποίου φέρει τεράστια την δική της ευθύνη, ενεργεί εκδικητικά. Εκδικείται αυτούς που της έδωσαν τα φώτα του πολιτισμού μα και το όνομα της.




Πόσο επίκαιρη η Ευαγγελική ρήση «Ους έθρεψε το μάννα, εκίνησαν την πτέρναν κατά του ευεργέτου. Ους έθρεψε το μάννα, φέρουσι τω Σωτήρι χολήν άμα και όξος.»   Τα πάντα, ψεύτικα σε τούτη τη ζήση. Αντί όλων αυτών των φρούδων υποσχέσεων , παραβαίνοντας κάθε κανόνα ηθικής, λογικής και Ευρωπαϊκών κεκτημένων, εξασκούν πρωτοφανή πίεση για εξαθλίωση. 
Αλήθεια η Βουλγαροποίηση, μέσω ΕΟΚ, επιτυγχάνετε ; Στην αντίπερα όχθη, ο λαός, ψάχνει και βρίσκει τη χαμένη ανθρωπιά του. Σε όλες τις εκκλησιές της Ελλάδας, προσφέρονται συσσίτια αγάπης σε ατέλειωτες ουρές πεινασμένων. Πεινασμένων  και όχι μόνο,  μια και σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα τους υπάρχουν κυρίες που λαμβάνουν μερίδες για τα σκυλάκια τους. Ω τι ντροπή.   Θέλω όλα αυτά  να μην έχουν βάση αλήθειας. Θέλω να είναι ένα κακό όνειρο. Ένας στιγμιαίος εφιάλτης. 




Ανταποκρινόμενος στα κελεύσματα των ημερών και των ανθρώπινων βασάνων ο καιρός, αγρίεψε. Σκεπάστηκαν οι ουρανοί με βαριά σύννεφα. Η ασταμάτητη βροχή, σαν την εποχή του Νώε, θέλει να μας εξαφανίσει από προσώπου γης. Κουράγιο ‘’Γίγαντα Λαέ ’’ . Από κτήσεως κόσμου, ξεχώρισες ! Για αυτό ζητούν τα τέκνα της ‘’Εσπερίας’’ και του κακού να σε αφανίσουν. Αγάντα . Κράτα γερά το τιμόνι του καρυδότσουφλου με το Θείο όνομα «Ελλάδα». Θα ξεπεράσουμε, όπως πάντα κάθε ξέρα , σκόπελο ή Συμπληγάδες πέτρες. Το ξέρεις καλά. Το ξέρουμε όλοι, αλλά και αυτοί.  Στο τέλος πάλι εμείς θα είμαστε οι Νικητές. Οι καμπάνες κτυπούν πένθιμα. Στα μάτια των ηλικιωμένων ζωγραφισμένη θλίψη και απόγνωση. Δεν αντέχω αυτή τη ζοφερή ατμόσφαιρα. Μετρώ και περιμένω να περάσουν οι μέρες και οι ώρες.  Περιμένω το πρώτο φως της   πιο μεγάλης ημέρας για εμένα. Της Άγιας,  Μεγάλης Παρασκευής.




 Το ταξίδι μου πια τελειώνει. Όσο με βαστούν πόδια και λογική, θέλω να πάω στην Αντάρτισσα Μάνα μου. Την Άγια Κυδιάντα. Θέλω να ανταμώσω με τον Κύρη και την Μάνα μου. Τους Παππούδες και τις Γιαγιάδες μου. Όλη μου τη γενιά και τους Συγχωριανούς μου. Πάντα εκεί προσμένουν να με καλωσορίσουν.  Να  μας προϋπαντήσουν τα τάγματα των αγαπημένων Ψυχών. ‘’Αόρατες κουστωδίες’’, προσμένουν εδώ και χρόνια, αυτή τη σημαδιακή ημέρα.  Αυτή είναι η δική μας Νοητή  Ανάσταση . Αυτή είναι για εμάς η Πιο Μεγάλη, Άγια και Ιερή  Ημέρα του χρόνου. Πιστοί στο Αιώνιο τάμα, ας πορευτούμε εκείνη την μέρα για την προσκυνηματική ανάβαση στην Κυδιάντα.
 Αδέρφια μου, χάθηκα μέσα στα οράματα μου και παρασύρθηκα ...το πρωινό της παρασκευής το αραξοβόλι της ψυχής μας, το απάγκιο λιμάνι των σκέψεων μας , μας περιμένει …!!!
Συγχωρέστε με και ο Θεός μαζί  σας

Μιχάλης Γ. Καριάμης
Πλοίαρχος Ε.Ν







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου