'' ΧΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ '' . Μιχάλη Γ. Καριάμη

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΥΣΙΑΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ





Σεβαστοί συνάδελφοι  απόμαχοι του κύματος  και συναγωνιστές αντιπρόσωποι των εργαζομένων των  : ΝΑΤ – ΕΛΟΕΝ – ΕΣΤΙΑΣ ΝΑΥΤΙΚΩΝ – και Υπαλλήλων του ΥΝΑ.           Σας χαιρετώ εκ μέρους όλων των μελών του  «ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ» Με την παρουσία μας, εκφράζουμε την αλληλεγγύη στο κάλεσμα του «ΠΑΝΕΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΑΠΟΜΑΧΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ»    

Συναγωνιστές μας, ο «ΝΑΥ.ΣΥ.ΚΟ». μετρά 14 χρόνια ενεργού παρουσίας στα Πολιτιστικά δρώμενα του Δήμου Κορυδαλλού, του οποίου αποτελεί καμάρι, έχοντας καταφέρει να είμαστε κόσμημα του Δήμου. Να έχουμε κατάκτηση δίκαια τον σεβασμό την αναγνώριση και την αγάπη όλων, με πρώτους και καλύτερους τους εκάστοτε Πρώτους Δημοτικούς Άρχοντες της πόλης μας.                                                              
Όλα αυτά τα χρόνια, η παρουσία μας, στους Ναυτεργατικούς Αγώνες και στην πάλη ενάντια στα άδικα μέτρα εις βάρος του κλάδου μας ήταν συνεχής. Πάντα συντεταγμένοι, είμαστε εκεί του το καλούσε η ώρα.    
Στο Λιμάνι , στους καταπέλτες, στο ΝΑΤ, στον Οίκο  Ναύτου, στο ΥΝΑ,  στους δρόμους και τις πλατείες έτσι ώστε να ακουστεί η φωνή μας.     Η φωνή μας για το δίκαιο, αγώνων μιας ολόκληρης ζωής. Και όχι μόνο αυτό, κάθε φορά στα ΜΜΕ, έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, ακολουθούσε σχετικό ενημερωτικό ρεπορτάζ, με πλήθος φωτογραφιών.                                       
Να σας θυμίσω ότι αναφορές δραστηριοτήτων μας, υπάρχουν κατά καιρούς στα Ναυτεργατικά Έντυπα και περιοδικά.                                       
Σας θυμίζω την ανοικτή επιστολή του τότε προέδρου μας προς τον ΥΕΝ κ. Κώστα Μουσουρούλη, σχετικά με το άδικο της επιστράτευσης.                                                       
Στο τεύχος Ιανουαρίου, του περιοδικού, «ΕΦΟΠΛΙΣΤΗΣ», υπάρχει βραβευμένη επιστολή του νυν προέδρου μας, σχετική με τα προβλήματα μας. μας.                                             
Τονίζω με έμφαση ότι «Δεν αποτελούμε, υποκατάστατο ουδενός πολιτικού χώρου, ουδέ κανενός φερέφωνο.                                         

Παραμένουμε προσηλωμένοι στο καταστατικό μας. Οι πράξεις μας, πάντα αντανακλούν τις αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου μας, όπου το κάθε τι θα συζητηθεί αναλυτικά, σε ανοικτές συνεδριάσεις με τη συμμετοχή όσων μελών θέλουν να λάβουν μέρος».                           
Προς γνώση σας,  τα μέλη μας είναι όλα ίσα μεταξύ ίσων με το εκάστοτε ΔΣ, να εκτελεί λειτουργία ακούγοντας και υπακούοντας τα κελεύσματα των μελών του.                                  
Φίλοι μας  πιθανά από αστοχία της στιγμής,     ο τίτλος μας είναι ΝΑΥ.ΣΥ.ΚΟ.                           
Στην πραγματικότητα, προσδιορίζει μόνο την έδρα μας μια και έχουμε ενεργά μέλη, όχι μόνοι από όμορους Δήμους και την ευρύτερη  περιοχή της Αττικής, αλλά και από όλη την Ελλάδα.       

Σεμνυνόμεθα ότι αρκετοί παλαίμαχοι συνάδελφοι συνδικαλιστές, αποτελούν ενεργά μέλη μας κατέχοντας  επί μακρά χρονικά διαστήματα επίκαιρες θέσεις στο Δ.Σ.                 
Υπακούοντας στη φωνή της λογικής, υπενθυμίζω σε όσους δια της ψήφου τους αποφάσισαν  τον αντιδημοκρατικό και  παράλογο αποκλεισμό - φίμωση της φωνής μας το «Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ» .                         
Στην κρίσιμη μάχη, δεν πρέπει να απουσιάζει κανένας.                                                                   
Ας μην ξεχνούν δε ότι την ΠΝΟ, εμείς την στηρίξαμε και την φέραμε ως εδώ. Αύριο και αυτοί θα βρεθούν στη θέση μας.   Με τις πράξεις και τα έργα τους, αποδυναμώνουν τον καθολικό αγώνα.                                                     
Τελειώνοντας σαν Έλληνας Ναυτικός και Πατριώτης, σκύβω ευλαβικά την κεφαλή, στους Νέους Ήρωες του Πολεμικού μας Ναυτικού, εκφράζοντας το σεβασμό και την θλίψη των μελών μας, στις βαρυπενθούσες οικογένειες τους.


          Μιχάλης Γ, Καριάμης


Μιχάλης Γ. Καριάμης
Πλοίαρχος Ε.Ν
Πρόεδρος 
ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ




4 σχόλια:

  1. Antonis Skarlatos
    Συγχαρητήρια καπετάνιο για την αγωνιστική σου δράση υπέρ των δικαιωμάτων των ναυτεργατών!

    Antonis Skarlatos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Antonis Skarlatos 🙂 Άδικος ο κόπος Φίλε μου...Δεν καταφέραμε τίποτα....Ναυτικοί... Συνταξιούχοι ..ΟΧΙ Συνδικαλιστές ...ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΜΑΣ ζητάγαμε...Θέλαμε να βάλουμε φραγή στην κλοπή ...... Στην Ελλάδα ζούμε φίλε μου
      Μιχάλης Καριάμης

      Διαγραφή

  2. Πάντα να είστε περήφανοι Για τους αγώνες σας!! Και ας μη καταφέρατε πολλά !!

    Λίτσα Χατζαντωνά

    ΑπάντησηΔιαγραφή