'' ΧΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ '' . Μιχάλη Γ. Καριάμη

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

ΠΙΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑΣ & ΠΡΟΣΗΛΩΣΗΣ







Θα ήταν αμαρτία να μην αναφερθώ ίσως στην σημαντικότερη εκδήλωση των τελευταίων ετών. Για να γίνω κατανοητός, εννοώ  τα πεπραγμένα της τελετής κοπής της βασιλόπιτας, που έλαβε χώρα στο Αμφιθέατρο του «ΔΡΟΜΑΚΑΪΤΕΙΟΥ» Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής. Ασφυκτικά γεμάτος ο χώρος και με μεγάλο μέρος του εκλεκτού 
ακροατηρίου να στέκεται   όρθιο.  

                                                   

Ο χαιρετισμός του προέδρου το Νοσοκομείου κ. Ισίδωρου Πρώιου σήμανε την έναρξη της εκδήλωσης. Ακολούθησε η ευλογία  και η κοπή της πίτας.  Ακολούθησαν μοναδικές στιγμές ανθρώπινου μεγαλείου, μέσα στο πνεύμα γενικής συγκίνησης μια και τιμήθηκαν εκλεκτοί συμπατριώτες μας.  Άνθρωποι αγαπητοί σε όλη την Χιακή παροικία και όχι μόνο.   
          

Θα τολμούσα να πω, τμήμα της αφρόκρεμας. Άνθρωποι με μεγάλη και πολυσχιδή προσφορά στην κοινωνία. Άνθρωποι πρότυπα  για όλους εμάς του σήμερα μα και για τις γενιές που  ακολουθούν.  
Κατά σειρά , τιμήθηκαν για την μακρόχρονη προσφορά τους προς το Χιώτικο Ίδρυμα οι 
:


                                                           Νικόλαος Τσικής                                             
Παναγιώτης Βαρλάς


Κωνσταντίνος Φαφαλιός

Με τον τίτλο του επίτιμου προέδρου οι  τέως πρόεδροι του Νοσοκομείου  και σεβαστοί κ.κ. Νικόλαος Γεωργίου  Τσικής.- Παναγιώτης Χαραλ. Βαρλάς και Κωνσταντίνος Δημητρίου Φαφαλιός. 
Απονομή τιμητικού διπλώματος στους αξιότιμους κκ. Νικόλαο Σταματ. Ψαρρό, τέως αντιπρόεδρο του Νοσοκομείου και τον  Ιωάννη Νικολάου Αυγουστή, τέως  σύμβουλο του Δ.Σ.                                         


Ιωάννης Αυγουστής

Στην συνέχεια   ο απ όλους αγαπητός κ. Ισιδωρ. Πρώιος, επ΄ ευκαιρία συμπλήρωσης εικοσαετίας από το χρόνο  προέβη σε ιστορική αναφορά αφορούσα την ίδρυση του Μουσείου και του Μουσειακού Τυπογραφείου του Νοσοκομείου, ανταμείβοντας την προσφορά τους, απένειμε τιμητικά διπλώματα στους άξιους δημιουργούς τους. κ.κ  Νίκ. Τσική και στον τέως υπάλληλο του Νοσοκομείου Παναγιώτη  Ι. Πικιό .


Παναγιώτης Πικιός


Ακολούθως επ’  ευκαιρία    της βράβευσης μαθητών, τέκνων εργαζομένων στο ίδρυμα χαιρέτισαν την εκδήλωση οι κ.κ. : Μιχάλης Σελέκος , Δήμαρχος Χαϊδαρίου  - Αντιδήμαρχος Αιγάλεω -  Αναστάσιος Τριπολίτης, πρώην πρόεδρος του Νοσοκομείου – Αργύρης Κοκκινάκης, πρόεδρος της Ο.Χ.Σ.Α  - Γεώργιος Λιβανός  - Αντώνης Χλωρός – Πρόεδρος εργαζομένων και αρκετοί άλλοι.




Αργύρης Κοκκινάκης 

Αμαστάσιος Τριπολίτης

ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου 
Γεώργιος Λιβανός


Αντώνης Χλωρός 



Μέσα στο εκλεκτό κοινό που κοσμούσαν πανεπιστημιακοί δάσκαλοι, επιστήμονες, πρόεδροι  τοπικών φορέων  -  ο γράφων, πρόεδρος του ''Ναυτικού Συλλόγου Κορυδαλλού''. ο κ. Γ. Δανιήλ πρόεδρος Συλόγου ''ΦΙΛΟΙ ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ''  Καθώς και η ξεχωριστή και πάντα δραστήρια κ. Μαρία Μπρη – Παπαμακάριου , πρόεδρος Πυργούσων Αττικής.   



Στ. Μιχαλάκης - Αντ. Χλωρός - Γεωρ. Λιβανός - Κων. Ντούλος - Κων. Φράγκος - Μιχ. Καριάμης - Αναστ. Τριπολίτης 
               
Ακολούθησε το καθιερωμένο γιορτινό κέρασμα Καθ όλη την διάρκεια της εκδήλωσης λειτουργούσε έκθεση έργων αγιογραφίας του ξεχωριστού υπαλλήλου του Νοσοκομείου κ. Γεωργίου Παντελάκη.
Πρέπει να σημειώσω ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του Χιώτκου Ιδρύματος με πρώτον από όλους τον Πρόεδρο τους, αποτελεί  πραγματικό λειτούργημα και διακονία, μια και προσφέρουν τα πάντα αμισθί.





Με την ευχή, να τύχουμε και άλλες τέτοιες εκδηλώσεις ουσία ώστε να κοινωνούμε μαθήματα αγάπης, συνέπειας, και προσήλωσης στο καθήκον μας όπως μας δίδαξαν τα όσα ακούστηκαν σήμερα σε αυτή την τελετή

Και του Χρόνου με Υγεία  



Μιχάλης Γ. Καριάμης

Πλοίαρχος Ε.Ν





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου