'' ΧΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ '' . Μιχάλη Γ. Καριάμη

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΝΑΥΤΙΚΟΙ ...ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ;




Υπέκλεψαν  την ψήφο του απελπισμένου λαού, με απατηλές υποσχέσεις και ψέματα πιο αψηλά από το μπόι τους.  Δεν ήταν τυχαία η αναρρίχηση τους στην εξουσία. Εκμεταλλεύτηκαν την απελπισία του κόσμου, ελπίζοντας  την λύση στην  «πρώτη φορά αριστερά». Δεν είχαν άλλη επιλογή  από του να ψηφίσουν Κ.Κ.Ε. που κάνει τζιζζζ. Την Χ.Α. που τους φόβισε ή τον πολλά και τα πάντα υποσχόμενο ΣΥ.ΡΙΖ.Α και έπεσαν στη παγίδα.  Ας μην μιλούν σήμερα τα παραδοσιακά κόμματα που ηγεμόνευσαν στην πατρίδα μας για πάνω από μισό αιώνα. Όλοι αυτοί μας έφεραν στη σημερινή κατάντια και ακόμα δεν έχουν το στοιχειώδες φιλότιμο να  ζητήσουν μια απλή συγνώμη.                              

Έχω αναφερθεί πάρα πολλές φορές για την πανωλεθρία που πάθαμε οι ναυτικοί. Πάθαμε όσα δεν έπαθε κανένας άλλος κλάδος.  Ποιοι ; Εμείς οι πραγματικοί, για να μην πω οι «Μοναδικοί» στυλοβάτες της Ελληνικής οικονομίας και αδικήσω κάνα δυο κλάδους ακόμα. 


Ενθάδε κείται  το ...Ν.Α.Τ

Προ ολίγων μηνών, υπενθύμιζα στον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, ότι η αττική γη έχει δυο μοναδικά μνημεία παγκόσμιας κλάσης και ιστορικού ενδιαφέροντος. Την Ακρόπολη στην Αθήνα και το ΝΑΤ, στον Πειραιά. Ο Ασφαλιστικός μας Οργανισμός, κτισμένος μεθοδικά αποκλειστικά και μόνο από εμάς τους Ναυτικούς. Είναι σε αρχαιότητα, το δεύτερο παγκοσμίως,  ασφαλιστικό ταμείο . Ένα από τα πλουσιότερα ταμεία του κόσμου! 
Χωρίς ντροπή κατάφεραν και το φαλίρισαν για να το καταργήσουν.

Αν είναι δυνατόν να καταργούν την ιστορία μας.         
Και όμως το κατάφεραν!                                                                                             
Πρώτη φορά φιλόλαος αριστερά, στο τιμόνι του πλοίου Ελλάς , και κατάφερε να μας κάνει σε σύντομο διάστημα τόσο μεγάλο κακό.  Για να μην παρεξηγηθώ από όσους δεν με γνωρίζουν, δυο πράγματα δεν μπορώ να δηλώσω πως είμαι . Χριστιανός και Αριστερός. Τόσο πολύ τιμώ και σέβομαι αυτές τις δυο ιδέες . Ιδέες ποτισμένες με αίμα Αγίων και Μαρτύρων . Ιδέες που κρύβουν θυσίες , αγάπη , σεβασμό,  ανθρωπιά, αλληλεγγύη , οικουμενικότητα . Ιδέες που σκορπούν ελπίδα, δικαιοσύνη και ισότητα.                
Δεν στερούν  τα δικαίως με πόνο και κόπους, κεκτημένα και κατοχυρωμένα δικαιώματα.
                                                                            
Πιστέψτε με, δεν έχω νοιώσει, ποτέ, τέτοιο χαστούκι στο πρόσωπο  σαν αυτό. Εννοώ  την πρόθεση  της μνημονικής κυβέρνησης   να καταργήσει το ναυτικό φυλλάδιο και το ναυτολόγιο του πλοίου.  Παράλληλα δε  να εξισώσουν τον ναυτεργάτη με τους μισθωτούς της ξηράς. Ντροπή τους! 
Δεν βρίσκω αυτή την ώρα άλλη κουβέντα να ξεστομίσω χωρίς να βρίσω.  Τι να περιμένεις όμως από … «κουμουνιστές», τύπου Κατρούγκαλου, που στο άκουσμα ότι οι ναυτικοί εργάζονται  δωδεκάμηνο στα πλοία, απαντά : Μην μου πείτε ότι δεν κοιμούνται!  Κούνια που σε κούναγε κύριε χαρτογιακά ! Ναυτεργάτες είμαστε όχι τουρίστες!                                                                   
Άδικες , εξωπραγματικές και αυθαίρετες οι σχετικές διατάξεις νόμου που επεξεργάζεστε και θα είναι η ταφόπλακα στο τιμημένο και σκληρό επάγγελμα του ναυτικού.  Παίρνετε  όμως «ΑΡΙΣΤΑ» στην αλχημεία, μια και με συνοπτικές διεργασίες μετατρέψατε τον «Ναυτεργάτη» σε εργάτη ξηράς. κύριε υπουργέ,  η ιδιαιτερότητα της ναυτικής εργασίας , προστατεύεται και ρυθμίζεται από  ιδιαίτερες διεθνείς συμβάσεις,  επικυρωμένες από τη χώρα μας. Υπερισχύουν δε, κάθε άλλου εσωτερικού νόμου!  κύριε άσχετε περί των ναυτικών, πιστεύω  ακράδαντα ότι όλα αυτά,  είναι  αντισυνταγματικά  και αυθαίρετα. Καταλάβετε το, δεν υπάρχει τίποτα το κοινό  στη ναυτική εργασία (με τη συνεχή πολύμηνη απασχόληση στη θάλασσα),  με την οκτάωρη και πενθήμερη εργασία της στεριάς. Ευθαρσώς σας λέγω, ότι με αυτά που θέλετε να εφαρμόσετε  βάζετε τις βάσεις του οριστικού αφανισμού του Έλληνα ναυτικού και την αποψίλωση του νησιωτικού πληθυσμού μας, κυρίως δε εκεί που οι νησιώτες φυλάνε Θερμοπύλες.  Οι ασχολούμενοι με τα της ναυτιλίας , γνωρίζουν καλά ότι :τα ανειδίκευτα χέρια του φτηνού άσχετου αλλοδαπού, προτιμούνται από αυτά του  δικού μας φιλότιμου επαγγελματία.  Θα νοιώσουν, όσοι από τους εφοπλιστές μας, ζητούν κατάργηση των Σ.Σ.Ε. ότι αυτοί οι άσχετοι, που περιστασιακά χρησιμοποιούν,  στοιχίζουν πιο ακριβά από εμάς. 

Από εκεί και πέρα, συνάδελφοι, εμείς τι κάνουμε;  Με θλίψη μου διαπιστώνω ότι τα Συνδικαλιστικά μας σωματεία, με επικεφαλής την Π.Ν.Ο. δεν κατάφεραν να συνεννοηθούν και να αντιδράσουν συντονισμένα έστω και την ύστατη στιγμή.  Δεν γνωρίζω αν περισώσουμε πλέον τίποτε.  Θα περίμενα να ακούσω σοβαρές απεργιακές κινητοποιήσεις. Ρεαλιστικές προτάσεις  ανένδοτου  αγώνα  και όχι κάτι σαν τις έως σήμερα σαρανταοκτάωρες απεργίες τις πλάκας.  Περιμένω Κλιμάκωση του αγώνα από τους εν ενεργεία και συνταξιούχους συναδέλφους. Ας μην μείνουμε αδιάφοροι με σταυρωμένα τα χέρια. Κινδυνεύουν Θεμελιώδη δικαιώματα μας.  Ας τονίσουμε στους «άσχετους» ότι δεν πληρώναμε ούτε πληρώνουμε τα ίδια, για να μας φέρουν  όλους στην ίδια μοίρα «ίσα βάρκα ίσα νερά»

Ας ομονοήσουμε όλοι μας. Αυτά που μας ενώνουν είναι θέματα επιβίωσης… κάθε τι άλλο, διασπαστικό θα είναι εκ του πονηρού και κόντρα στην ύπαρξη μας.
Ας το καταλάβουμε όλοι.



Πλοίαρχος Ε.Ν.












Πρόεδρος «ΝΑΥ.ΣΥ.ΚΟ»

(ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ)

1 σχόλιο:

  1. Αν είναι φάρσα, είναι πολύ κακόγουστη! Δέν πιστεύω τόσο απύθμενο θράσος…. Τά οστά όσων σκυλοπνίγηκαν και δέν χάρηκαν οικογένεια, θαλπωρή, παιδιά, τρίζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή