'' ΧΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ '' . Μιχάλη Γ. Καριάμη

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

ΧΑΜΕΝΕΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ



ΧΑΜΕΝΕΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ



Ιερός Ναός Αγίας Παρασκευής - ''Καστέλο'' -ΧΙΟΣ

Δε θα αναφερθώ σε λόγια χιλιοειπωμένα.  Σαν μέλος της άτυπης ομάδας «Φίλων Κώστα Δ. Περρίκου», βλέποντας τεράστια και χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουμε για να αναγνωρισθεί ο Μεγάλος Οραματιστής, ως «Άξιος της πατρίδος»

Εμείς, οι λίγοι, δεν ξεχνάμε πως την 20 Σεπτεμβρίου 1942, ο Καλλιμασιώτης Αρχάγγελος Κώστας Δ. Περρίκος, με μια ομάδα Έλληνες. Αποφασισμένους αντιστασιακούς Πατριώτες  της «Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιζομένων Νέων» (ΠΕΑΝ), προέβη στην κορυφαία πράξη.

Ανατίναξε το κτήριο στο οποίο έδρευε η Ναζιστική «ΕΣΠΟ», ο αρχηγός της οποίας, προσπαθούσε να στρατολογήσει νέα παιδιά και να δημιουργήσει την «Ελληνική Λεγεώνα»,η οποία θα πολεμούσε στο πλευρό των γερμανών στο ανατολικό μέτωπο.  Πέρασαν χρόνια από τότε. Χύθηκε αίμα Ελλήνων πολύ ώσπου να έρθει η ώρα της ποθητής  Λευτεριάς.

Δυστυχώς , σήμερα και πάλι είμαστε σκλάβοι και υποτελείς στις γερμανικές ορέξεις . Τα οράματα του Χιώτη Σταυραετού δεν έλαβαν σάρκα και οστά. Δεν έγιναν πράξη, όπως δεν κάναμε πράξη και τα δικά μας οράματα. Στάσιμη η τύχη τον Μνημείων της Φύσης του Μυροβόλου νησιού μας. Στο κενό και η ανάδειξη του Πανέλληνα ήρωα σαν «Άξιο της Πατρίδας». 

Όχι , ζούμε έναν εφιάλτη.  Το σήμερα , δεν έχει καμιά σχέση με τα οράματα και τα πιστεύω του Περρίκου.  Αποικιακό απομεινάρι, είναι αυτό που ψευδεπίγραφα, αποκαλούν Ενωμένη Ευρώπη. Που θα πάει όμως, εμείς δεν σταματάμε. Συνεχίζουμε ώσπου να έρθει η ώρα .
Ως τότε Ψηλά το κεφάλι. 
Σας παρακαλώ μη λυγίσετε .
Καλή Λευτεριά Αδέρφια μου !












Μιχάλης Γ. Καριάμης


*                    *                    *


Αγαπητέ Μαχητή,

Ούτε και εγώ ξέχασα ούτε και ο Κ. Σταμούλης που μου τόνισε ότι οι μεγαλόσχημοι θα θυμούνται μόνο όσα θέλουν.  

Συμπληρωματικά την Κυριακή στην εκδήλωση του ΦΑΡΟΥ, πρέπει να σου πω πως πλησίασα τους περί τον Σεβασμιότατο Μάρκο,  στη μικρή δεξίωση και τους είπα ότι στις 20 έχομε μια μεγάλη επέτειο και όλοι, κυρίως οι πολιτευτές - που δεν έλειπε κανείς, έπεσαν από τα σύννεφα. Και φυσικά τον Περρίκο τον αποφεύγουν όλοι, με λίγες,  εξαιρέσεις, γιατί η ανάδειξή του θα βάλει φωτιά στα μπατζάκια τους. Γιατί δες τι έγραφε μεταξύ των άλλων στο πρώτο φύλλο της παράνομης ΔΟΞΑΣ του τον Απρίλη του 1942:

Ο αγώνας θα είναι σκληρός, μακροχρόνιος, θα απαιτήσει ίσως και σημαντικές θυσίες. 


Είμαστε όμως αποφασισμένοι, συνεπείς στην κοσμοϊστορική μας αποστολή ... να τον συνεχίσουμε και να επικρατήσουμε πέρα ως πέρα. Και όταν τελειώσει η πρώτη φάση του αγώνα μας, με την απόκτηση της λευτεριάς μας, θα αρχίσουμε τη δεύτερη με την ίδια πίστη, με τον ίδιο φανατισμό, για να βάλουμε οριστικά τάξη στον τόπο μας, βγάζοντας απ' τη μέση ότι είναι ηθικά και βιολογικά σάπιο, τερματίζοντας έτσι και την αμαρτωλή εποχή της γ ε ρ ο ν τ ο κ ρ α τ ί α ς.
Όμως όπως γνωρίζεις δεν πρόφτασε. Ούτε φυσικά πρόκειται να αναδειχθεί και ας περιμένει σχετικό βουλευτικό αίτημα από το Μάρτη προς τον Πρόεδρο του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Όπως και να έχει εμείς θα συνεχίσομε γιατί όπως λένε οι μεγάλοι «κανένας αγώνας δεν παγαίνει χαμένος»












Δημ. Μελαχροινούδης




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου