'' ΧΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ '' . Μιχάλη Γ. Καριάμη

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

ΗΜΕΡΙΔΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ (ΣΥΝΤΑΞ. ΝΑΥΤΙΚΩΝ)




καπετάν Μιχ. Καριάμης στο βήμα - Προεδρείο Ημερίδας

Την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016 το μεσημέρι, σε αίθουσα της Π.Ο.Σ.Σ.Α.Ε.Ν. με πρωτοβουλία της Πανελλήνιας Ένωσης Συνταξιούχων Πλοιάρχων Ε.Ν. (Π.Ε.Σ.Π.Ε.Ν), έλαβε χώρα Ημερίδα, Σωματείων Συνταξιούχων ναυτικών και Συλλόγων από κάθε γωνιά της πατρίδας μας με σκοπό την δημιουργία Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιοδοτικών Σωματείων Εμπορικού Ναυτικού.  Ένα παλιό όνειρο απόμαχων ναυτικών οι οποίοι, τα τελευταία χρόνια, βλέπουν τους κόπους μιας ολόκληρης ζωής να εξανεμίζονται. Όχι από δική τους ευθύνη ή σπατάλη μα από ανάλγητους πολιτικούς κάθε αποχρώσεως, που δυστυχώς χωρίς σύνεση κρατούσαν και κρατούν στα χέρια του το τιμόνι του σκάφους με την ονομασία «ΕΛΛΑΣ». 



καπετάν Μ. Δασκαλάκης, η κινητήριος δύναμη -  Πρόεδρος Π.Ε.Σ.Π.Ε.Ν


Συνάδελφοι, δεν κινδυνολογώ ούτε θέλω να σκορπίσω φόβο. Την αλήθεια ομολογώ όπως έχω μάθει μια ολόκληρη ζωή. Παρέα με άλλους φορείς συνταξιούχων, επισκεφθήκαμε το Μέγαρο του ΝΑΤ. Από τα πλέον υπεύθυνα χείλη ακούσαμε ότι στο άμεσο μέλλον, η ακαθάριστη μικτή σύνταξη μας θα κατέλθει στα 980 €. Δηλαδή καθαρά γύρω πιο κάτω από τα 700€, για Πλοιάρχους και Α’ Μηχανικούς. Δυστυχώς τιμωρούν με τις αποφάσεις τους όσους εργάσθηκαν και πλήρωσαν πολλά. Αυτοί που μας κυβερνούν , παντελώς ανίδεοι, αγνοούν ή κάνουν πως δεν γνωρίζουν σε τι διαφέρει μια βάρκα από ένα Πάναμαξ. Δεν θέλουν μα καταλάβουν πόσα πληρώνει σήμερα, ο Έλληνας Πλοίαρχος και πόσα ο εργάτης ξηράς, με το αιτιολογικό πως όλοι έχουμε το ίδιο στομάχι, μας φέρνουν «ίσα βάρκα ίσα νερά». Συνάδελφοι, όσοι γνωρίζουμε τον αγώνα του προεδρείου του ΝΑΤ, για τα δίκαια μας, τους λέμε ένα μεγάλο ευχαριστώ για την υποστήριξη τους.


καπετάν Γιώργος Μαλλής' ''εμπνευστής'' της ιδέας


Συνάδελφοι, στο γενικό κάλεσμα της Π.Ε.Σ.Π.Ε.Ν, ανταποκρίθηκαν με την παρουσία τους οι κάτωθι : 

    1        -  Π.Ο.Σ.Σ.Α.Ε.Ν
    2         -  Π.Ε.Σ.Μ.Ε.Ν
    3      -  Π.Ε.Σ.Ρ.Α.Ε.Ν
    4      -  ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ
    5      -  ΝΑΥ.ΣΥ.ΚΟ
    6      -  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΑΝΔΡΟΥ
    7      -  «ΝΙΚΟΣ ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ» ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΑΥΤΙΚΩΝ           ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
    8      -  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΝΑΥΤΙΚΟΙ ΣΥΡΟΥ
    9      -  ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΧΑΝΙΩΝ
   10      -  ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Ν.Α.Τ ΝΕΑΣ      
            ΜΗΧΑΝΙΩΝΑΣ
   11       -  «Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ» ΕΝΩΣΗ ΣΥΝ/ΧΩΝ ΝΑΤ 
            ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ     ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
   12    -  ΠΑΝΧΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝ/ΧΩΝ ΝΑΤ    
            (Εκπροσωπώντας παράλληλα και τους 
         συνταξιούχους Βροντάδου και Λαγκάδας Χίου ) 
   13      -  ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝ/ΧΩΝ ΝΑΤ ΛΑΓΚΑΔΑΣ  ΧΙΟΥ
   14       -  ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Ν.Α.Τ.  ΝΟΜΟΥ  
            ΚΑΒΑΛΑΣ
   15      -  ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Ν.Α.Τ. ΓΑΛΑΞΕΙΔΙΟΥ 


ο Χιώτης καπετάν Μιχάλης Ατσίπαπας - ''Πάντα συγκλονιστικός''


Ο χαιρετισμός από βήματος του προέδρου της ΠΕΣΠΕΝ καπετάν Μ. Δασκαλάκη, σήμανε την έναρξη της ημερίδα. Μιας διεργασίας που εξελίχτηκε μέσα σε κλίμα γενικής ευφορίας και συναδελφικής αλληλεγγύης. Ακούσθηκαν σχόλια για τον σκοπό και την ανάγκη συσπείρωσης σε ένα μόνο ισχυρό και δυναμικό φορέα. Σχεδόν από όλους τονίσθηκε ότι δεν είμαστε συνδικαλιστές αλλά απόμαχοι του κύματος. Δυστυχώς οι καταστάσεις μας υποχρεώνουν να πάρουμε την τύχη του κλάδου στα χέρια μας. 


καπετάν Μπαμ. Ζωντός - ο ''Νέστορας'' μας 


Εκ μέρους των οικοδεσποτών της ΠΕΣΠΕΝ, μίλησαν ακόμη ο Αντ/δρος της,  καπετάν Μπάμπης Ζωντός, ο οποίος πέραν του χαιρετισμού ανέπτυξε με λίγα λόγια τον σκοπό αυτής της συνάντησης. Συνέχισε ο ‘’εμπνευστής’’ της ιδέας και θερμός υποστηρικτής της, καπετάν Γιώργος Μαλλής. Ακολούθησε τοποθέτηση όλων των αντιπροσώπων, εκτός της Π.Ε.Σ.Ρ.Α.Ε.Ν.  Πρωταγωνιστικό ρόλο είχαν ο ουσιώδης καπετάν Αποστόλης Λαμπαδάρης και ο συγκλονιστικός και μαχητικός όπως πάντα Χιώτης καπετάν Μιχάλης Ατσίπαπας  και φυσικά  από κοντά τους ο πρόεδρος συνταξιούχων Καβάλας κ. Γεώργιος Πετρούδης.
  Δεν θέλω να αδικήσω κανέναν, όλοι ήταν απόλυτα        θετικοί και συνέλαβε ο καθένας με τον τρόπο μια τις    προτάσεις του στην επίτευξη αυτού του πραγματικά        ιερού σκοπού.


καπετάν Απ. Λαμπαδάρης - ''Αστείρευτη'' πηγή ιδεών και προτάσεων


Κατά σειρά μίλησαν οι κ.κ. : Λαμπαδάρης Απόστ. (Βόλου) – Παγουλάτος Νίκ. (Κεφαλονιάς)  – Ατσίπαπας Μιχ. (Χίου) -  Πετρούδης Γεώργ.( Καβάλας)  – Μηλιός Γεώργιος  (Σύρου) – Μελέτης Γερ.. ( Πληρωμάτων) – Φραντζεσκάκης Στυλ. (Χανίων) – Τσαούσης Γεώρ. (Άνδρου) -  Καριάμης Μιχ. (ΝΑΥ.ΣΥ.ΚΟ) – Καββαδίας Γεώργ. (Πληρωμάτων) – Χαλβαδιώτης Χρ. (ΠΕΣΜΕΝ)  -  Δεωνάς Γεέργ. (Π.Ο.Σ.Σ.Α.Ε.Ν)
Μετά την δευτερολογία του καπετάν Γιώργου Μαλλή . ο Πρόεδρος  καπετάν Μ. Δασκαλάκης, έκλεισε την ημερίδα και ακολούθησε η διαδικασία υποβολής προτάσεων και ακολούθως εκλογή ‘’Συντονιστικής Επιτροπής’’ για  τα περαιτέρω.

Η επιτροπή αποτελείτε από τους :
1 – Μαλλή Γεώργιο  Γ.Γ της ομοσπονδίας.
2 – Ζωντό Μπάμπη Αμτ/δρο
3 -  Προβατά Βασίλειο (αναπληρωματικός  Καββαδία Γεώργιο)
4 -  Καριάμη Μιχάλη     (αναπληρωματικός  Μελέτης Γεράσιμος)
5 -  Μηλιό Γεώργιο
6 – Ατσίπαπα Μιχάλη


Συνάδελφοι, δεν θα κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας. Δεν είναι αυτός ο σκοπός μας. Αργήσαμε πολύ να ξεκινήσουμε. Ακόμα και για την δημιουργία της Συνομοσπονδίας, υπάρχουν και θα παρουσιαστούν τρομερά εμπόδια. Πάρα πολλοί μάχονται στο να μην καταφέρουμε να συσπειρωθούμε ώστε να γίνουμε μια μεγάλη ομάδα. Μια ισχυρή καθάρια και τίμια φωνή. Μια ομάδα που μοναδικός της σκοπός θα είναι η προάσπιση το συμφερόντων μας και μόνο και όχι το προσωπικό συμφέρον ή η αυτοπροβολή μας. Ελπίζω αντάμα να φθάσουμε στο τέρμα. Ας αγωνιστούμε για να σώσουμε ίχνος των κόπων του τίμιου αγώνα μιας ολόκληρης ζωής στις θάλασσες του κόσμου αλλά και την αξιοπρέπεια μας.

καπετάν Μιχ. Καριάμης - ''ΝΑΥ.ΣΥ.ΚΟ'' - Ας μάθουμε να συζητάμε και να 
διαφωνούμε χωρίς να μαλώνουμε

Καλή ευόδωση των ονείρων μας για το καλό όλων των Ναυτικών μετά των Οικογενειών τους

Μιχάλης Γ. Καριάμης
Πλοίαρχος Ε.Ν.
Πρόεδρος «ΝΑΥ.ΣΥ.ΚΟ»


*                   *                    *

  
Σαλόνι φωτογραφιών. 

Γεράσιμος Μελέτης 




καπετάν Στέλιος Φραντζεσκάκης


καπετάν Νίκος Παγουλάτος



Η Σύναξη 









20 σχόλια:

  1. Μπράβο σας! Στο πλευρό σας και οι γυναίκες που εργάστηκαν στα πλοία. Θα φροντίσουμε με κάθε τρόπο να σας στηρίξουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πάμε γερά !πιάστε μέσω ΝΑΤ [καταστάσεις συνταξιούχων ΝΑΤ ]και ενημερώστε με επιστολή [έκθεση]και "υπενθύμιση" της ανάγκης συσπείρωσης και δημιουργίας ισχυρού πόλου συνταξιούχων ΝΑΤ ,!

    Petros Alexakis

    an eimastan enomenoi apo palia kati tha eihame kataferi pote den einai arga

    Manos Ioannis Maroudas


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λυπηρό αυτό που σας συμβαινει καπετάν - Μιχάλη.

    Edmond John Missir II

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπέρα. Επιθυμώ τόσο εγώ όσο και άλλοι που γνωρίζω να συμμετέχουμε πως μπορούμε να μάθουμε τις επόμενες εκδηλώσεις;;

    Michalis Angelakis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΑΛΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ. ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ & ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ & ΑΛΛΟΙ, ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΣΥΝΤΑΞΗ 2,400 Ε ΠΕΡΙΠΟΥ? ΦΥΣΙΚΑ ΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ. ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΟΡΓΩΝΑΜΕ ΤΟΥΣ ΩΚΕΑΝΟΥΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ, ΠΑΙΡΝΑΜΕ ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΑ ΙΔΙΑ? ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΕΞΙΣΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΤΕΡΙΑΝΟΥΣ ΤΟΥ ΙΚΑ. ΥΣΤΕΡΑ, ΣΟΥ ΛΕΕΙ, ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΚΑΛΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΝΑΥΤΙΚΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΠΕΣ/ΝΑΤ
    ---------------------------

    Ο Παγχιακός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Αξιωματικών Εμπορικού Ναυτικού (Π.Ε.Σ.Α.Ε.Ν) χαιρετίζει την συνάντηση των εκπροσώπων των σωματείων ΠΕΣ/ΝΑΤ που έγινε στον Πειραιά στης 10 Νοεμβρίου 2016 με σκοπό την δημιουργία του Πανελλήνιου Συνδέσμου Συνταξιούχων ΝΑΤ.

    Στην συνάντηση την ΠΕΣ/ΝΑΤ Χίου εκπροσώπησε ο πρόεδρος καπτα Μιχάλης Ατσίπαπας που είναι από τούς πρωτεργάτες και ένθερμος υποστηριχτής αυτού του οράματος.

    Ο Π.Ε.Σ.Α.Ε.Ν στέκεται στο πλευρό των Απομάχων του ΝΑΤ και είναι ένθερμος υποστηρικτής τής δημιουργίας του Πανελλήνιου Συνδέσμου Συνταξιούχων ΝΑΤ.

    Ευχόμαστε το όραμα να γίνει πραγματικότητα.


    Το Διοικητικό Συμβούλιο του Π.Ε.Σ.Α.Ε.Ν

    Χίος 14 Νοεμβρίου 2016.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  7. από τα νεανικά μου χρόνια που είχα αναμιχθεί στα συνδικαλιστικα ...τα ίδια πράγματα συμβαίνουν.......Άλλοι είναι απροκάλυπτοι ,κι άλλοι είναι υπόγειοι αλλά όλοι εξαγοραζονται ....Στην παρακμή που ζούμε το ποδοπάτημα είναι ότι χειρότερο......Από το 80 και μετά άρχισαν σιγά σιγά να αποδομούν όλες τις κατακτήσεις του κλάδου...Θυμάσαι εκείνον τον υπουργό τον Φυκιωρη με τις διμερείς συμβάσεις και το ξεπούλημα ....Δυστυχώς όλοι είναι μελή ενός και του αυτού θιάσου....Η κόρη μου μου λέει ότι στο πανεπιστήμιο κάνουν κουμάντο τα κόμματα για ολα εν ψυχρώ.......... Ο ΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΝΙΚΟ ΚΑΙ ΑΙΩΝΙΟ ΚΑΡΚΙΝΩΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

    ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΦΥΣΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλη η προσπαθεια συναδελφοι . Καλο κουραγιο στον αγωνα

    Κωνσταντινος Καστανιωτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Επι τελους καπταιν !!!!!!!!! επρεπε να γινει χθες ... και προταρχικο μελλημε να γινει μεπετη - ερευνα των ασφαλιστρων που εχουν κατατεθει στην τραπεζα της Ελλαδας ἠ ΑΛΛΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙ ΕΠΙΤΟΚΙΟ .... ΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΘΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ... ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΔΟΘΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΣΤΑ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ( ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΗΛΑΔΗ ) ..... ΠΟΣΟΙ ΞΕΝΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙ ΠΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ..... ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΠΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΔΟΘΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ...... Δεν ανεχομαστε να μας λενε μπαταχτσηδες και χαραμοφαηδες .... ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΤΙΝΙΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΠΡΟΣΒΟΛΕΣ ..... Να δουμε τελος παντων που εχουν παει τα χρηματα των ασφαλισμενων ΕΛΛΗΝΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ..... Παρακαλω θερμα , μερημνισατε ..... Προεδρος ΣΩματειου ΝΑυτικων Ρεθυμνου ... ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΝΑΤ ..

    Michael Cristodoulakis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ολοι μαζι μπορουμαι κατι να πετυχουμαι παμαι γερα.

    ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΚΙΑΘΙΤΗΣ

    ***

    ολοι οι συνταξιουχοι εγκρινουμε την κινηση και επαυξανουμε[φτανει να μη μπουνε κομματικες σκοπιμοτητες-μας διαλυσανε αυτες-εμμεσως η αμεσως]

    Petros Alexakis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Συνταξιουχος χωρις συνταξη? καποτε επερνα μεσω Προξενειου μετα κατ'ευθειαν και σταματησε χωρις λογω μετα απο καιρο ελαβα ενα μηνιατικο και μετα σταματησε .Παλι καλλα που παιρνω συνταξη εδω που βρισκομε

    George Kapranos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τέτοιοι άνθρωποι είναι ευλογία Θεού χρισα τα χαιρακια του συνχαρητηρια και σε ανώτερα να γεμίζει τις καρδιές των ανθρώπων χαρά

    Μαρια Γουρναρη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Nasos Eleni Efst

    Καλημέρα captain κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος!!
    Να είσαι καλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κωνσταντίνος Αμπαζής

    Καλημέρα καπετάν Μιχάλη...όμορφη Τρίτη να περάσετε με υγεία...όλοι όλοι αγώνες σας κάτι έκαναν...δεν θα ξεχαστούν...καλή συνέχεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Σταυρος Τσιμπουκας

    Καλημέρα Καπετάν Μιχάλη .....στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Νένη Τιμιάδου

    Σωστά καλημέρα φίλε μας καπετάν Μιχάλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μπάμπης Ζωντός

    Καλό μεσημέρι φίλε μου και σ' ευχαριστώ πολύ με τίς χρωματιστές φιλοφρονήσεις σου. Αλλά γνωρίζεις καλύτερα από εμένα τή Ψυχή σου τη Πέννα τούς Αγώνες και τίς αμέτρητες παρουσίες σου.
    Καλημέρα συνέχεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Κωνσταντίνος Αμπαζής

    Καλημέρα καπετάν Μιχάλη ... όλοι όλοι αγώνες σας κάτι έκαναν...δεν θα ξεχαστούν...καλή συνέχεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Λίτσα Χατζαντωνά

    ΚΑΛΌ ΜΕΣΗΜΈΡΙ ΚΆΠΤΕΝ ΜΙΧΆΛΗ.🙂
    ΌΛΟΙ ΟΙ ΑΓΏΝΕΣ ΔΙΚΑΙΏΝΟΝΤΑΙ.🙂.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Βασιλική Βασιλική

    Δυστυχώς καπετάν Μιχάλη όλα τα ταμεία κατά διαόλου!!! Αγώνες χρόνων χάθηκαν όταν βγήκε ο σύζυγος στην σύνταξη έπαιρνε 600 ευρώ από το επικουρικό σήμερα ξέρετε πόσα παίρνει ντρέπομαι και να το πω 100 ευρώ . Ούτε η βενζίνη αγώνες 40 χρόνια πλήρωνε στο ταμείο χάσαμε πολλά πράγματα σαν νοικοκυραίοι και χάνουμε ακόμα !!! Εδώ χάσαμε και την οικογένεια . δυστυχώς δύσκολα χρόνια χωρίς τέρμα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή